Söndagmiddag på riktigt....

Köpte igår en nötstek, säkert tjugo år sedan jag gjorde det sist och har av den (efter bästa förmåga) tillagat en söndagsstek. En sån som man på sextiotalet åkte till mormor och åt, några helger varje år.
Då vankades inte bara huvudrätt utan även rejält med förrätt, i form av sillsallad, inlagd sill, omelett, potatis och mormors småköttbullar.
Vilket gjorde att jag egentligen alltid var mätt redan efter detta, men varmrätten med gräddsåsen gick ju heller inte att motstå, (oftast nötstek eller älgstek) så  det som mer eller mindre fick försakas var efterrätten.
Nu hade hon inte lagt fokus på efterrätterna, utan det kunde vara kräm och mjölk, savaräng eller konserverade persikor med grädde, så det gick ju att nästan hoppa över.
Om morfar hade fått välja efterrätt, hade det alltid blivit "krösamos" med mjölk för det ansåg han vara överlägset det bästa. För övrigt avslutade han nästan alltid måltiden med att säga: "Nu lägger vi õss i ena ra' på gõlvet å sõver medda' !"
Efter denna sittning, sex personer i ett litet kök med bäddsoffa, var det dags att förflytta sig till vardagsrummet i den lilla ettan, för att försöka smälta maten någon timma, innan det var dags för kaffe med sju sorters kakor och tårta.
Det var annorlunda förr som Ni hör och upp till den standarden lär jag aldrig komma, så vår son som är "inbjuden" idag får bara huvudrätt, men sen finns lite fler rum att relaxa i, å andra sidan blir det väl ingen relax för hans del. Baktanken med inbjudan är ju assistans med datorerna: Leverans/installering av en nyinköpt laptop, samt byte av det trasiga modemet, så den fasta telefonin kommer igång igen.
Förutom ersättning för utlägg får han alltså betalt "in natura" , då en matlåda med rester från igår och en frusen banankaka blir "doggybag" med hem.
Inte funkade det med nya modemet inte, då det var vajsing på sladden istället, visade det sig. Så nu har vi samma nödlösning igen, (utan fasta telefonin) ett tag till. Fyrtio minuter i felanmälningskön och senast tisdag är en ny sladd utlovad till och därefter får vi göra anspråk på kompensation från Telia. Jajaaaaa.... men internet fungerar ju iallafall, alltid något.
 
Här är ett gäng glada bläckfiskar igen......
 
....och riktig söndagmiddag: Varsågod! (smakade helt ok faktiskt)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0