Tyst i huset....

...om inte jag får för mig att föra oväsen. Maken har försvunnit till Mariestad i förmiddags och ska stanna där på biblioteket och kolla gamla arkiv, hela da'n. Visserligen hade han satt sin väckarklocka till imorse med påföljd att även jag vaknade, men det var inte så okristligt tidigt att det gjorde nå't direkt. Men ljudet på väckarklockan är inte av det angenäma slaget, utan riktigt otrevligt rent av.
"Tacka vet jag" min mobilväckning (om man nu måste ha någon) för den har ett mildare oväsen att starta dagen med.
Hur firade jag detta nu då, kanske någon undrar. Jo vid datorn och spisen (som vanligt helt enkelt). Det tar tid att fixa med gamla foton och många fler finns för genomgång, för att eventuellt använda/bifoga till historiken över mormors liv som snickarhustru.
And "gänget" har varit här för en springa runt i cirklar på gräsmattan -dag. De fick lite bröd därtill och småfåglarnas mathus fick mera solrosfrön. Nu är det dock tyvärr lika vanligt att kajorna i flock plundrar detsamma och därför tar det väldigt fort slut på maten. Alternativet hade varit att ingen får något, men det är trist att inte ha lite flygfän att mata när man blir gammal. Än har det dock inte gått så långt att jag matar duvor, största anledningen till det är kanske att vi bara har någon enstaka skogsduva i tallen, på sommaren.
Vid spisen tillagades en baconblandad nötfärsbiff med hemmagjord klyftpotatis till middag och resten av färsen fick finna sig i att bli köttfärslimpa för framtida behov. 
Hantverksprojektet från gårdagen är avslutat, där får framtiden visa om det är en lyckad väg att gå.
Ikväll får det bli bönder och så kanske jag ska strunta i att se på lotto-dragningen, det brukar ju gå bättre då.......
 
Fler fåglar i flock flyr frosten.....
 
Foto från förr: Min mormor med min mamma i famnen (1929 - 30)
 
....samt mormor och morfar vid Gamla Örlenbadet på 40-talet.
 
Dagen börjar avta.....det var den 27november 2013 det!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0