Antikt bad och kinamat

 Tisdagen ägnade vi åt att ta oss till Balneario de Archena. Tvåtusenåriga anor stod det vid entrén att stället har. Nu är det dock en väldigt modern anläggning med en spa-avdelning och flera hotell i anslutning till dessa varma källor, som alltså utnyttjats av badsugna, sedan antiken.

Jag har varit här en gång tidigare tillsammans med dagens ressällskap, men för maken var det första besöket.

Vi hade lite fika med oss, som vi intog innan det bar iväg ner till inträdet, där man förutom biljett var tvungen att köpa även en badmössa, variant ful. Men alla är tvungna att bära en sådan, innan man tillåts kliva ner i bassäng-komplexet. Temperaturen är ca 35 grader, så till och med badkruka kunde tänka sig att ta ett dopp.

Här finns många olika små-bassänger med jaccusi-strålar och en ränna med strömt vatten som tar dig på en tur utomhus om du har lust. Därute finns också jaccusi-platser och små-pooler. Som sagt även jag ”stod ut” en stund, lite drygt en timma för att vara mer exakt. Gick sedan upp, duschade och satte mig i trädgården, för att vänta ut de andra. Roade mig så länge med att virka en halv bläckfisk.

Därefter blev det fika på stället med de alldeles fantastiskt goda oliverna, som jag så gärna ville smaka på igen, vilket nu alltså är uppfyllt.

Ganska trötta var vi nog allesammans, men det tog inte så lång tid hem, bara en timmas körning och tack för trevligt sällskap.

Maken och jag åkte till kinarestaurang Mandarin (granne med Mercadona) för att få mat snabbt. Inget fel på maten, priset, eller servicen, men det tog lite för lång tid innan maten stod på bordet, vilket jag slutligen påtalade, då vi väntat 40 minuter från förrätten på huvudrättens ankomst. Nåväl, gott var det och billigt, lite drygt en hundring för trerätters inklusive dricka för två personer.

Inte så konstigt att de hade mycket folk att servera kanske, men …..

På väg mot Archena….

 

 Lämningar från antikens badanläggning
 
 Här maken i vacker badmössa på väg in i huset igen, med hjälp av strömmen i rännan
 
 De omtalade oliverna, innan de helt försvunnit (även denna gång)
 
 Nybadade och nyfikade, nu orkar vi med återresan
 
 Utsikt från motorvägen förbi Murcia, äntligen fastnade klippan på bild, har dock ingen historia att förtälja om varför den är bebyggd.
 
 Solnedgång över husen……..
 
 ……medan vi äter god kinamat.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0