Inlåst på toa i Cartagena

Söndag och sena frukostvanor som vanligt, men vid tolvtiden var vi i alla fall iväg på den planerade trippen till Cartagena, för att se lite mer spansk fotboll. Inte högsta ligan, eller ens andraligan, utan nästa nivå.

Maken hade programmerat in GPS-en och den skötte sig faktiskt ganska bra idag, bara en och annan rondell vi fick ta i repris, då chauffören tog lite fel avfart.

Fram kom vi och stadion hittade vi denna gång förvånansvärt snabbt. Nu hade vi några timmar att ”slå ihjäl” innan avspark. Åkte ner till hamnen och hittade ett parkeringsgarage, som vi nyttjade. Det första vi sprang på var Burger King och då vi ännu inte varit tvungna att ta till denna variant av mat fick det väl gå an idag, så var det undanstökat.

Precis bredvid oss satt några svenska tjejer och lite längre bort i hamnen låg ”Elida” med banderoll ”Sailing for Jesus Christ” och svensk flagga i aktern.

Tvärs över gatan fanns en turistinfo, där vi kunde få en stadskarta och sen vandrade vi i delar av denna historiska stad, innan det var dags för kaffe …och glass.

Tillbaka till stadion efter detta, för inköp av biljetter. Matchen skulle börja 17.00 hade maken läst nånstans, men då bortalagets buss kom halv fem, anade jag ugglor i mossen och läste på biljetten.

Där stod 18.00, så det blev en lång väntan på matchstart. Första halvlek var väl lite trög och mållös, men sen hann hemmalaget Cartagena göra tre mål innan slutsignalen ljöd.

Bara att uppsöka toan innan hemfärd då, men inte så bara visade det sig.

För det första släckte de ner belysningen samtidigt som matchen slutade och det blev en aning svårt att orientera sig och hitta haspen att låsa med.

Nåväl detta ordnade sig och ögonen började vänja sig vid mörkret. Strax klar och upp med haspen, men se dörren satt fast iallafall. Jag lirkade både länge och väl, men det gick bara inte att öppna. Började då banka och till slut undrade maken vart jag tagit vägen och gick mot oljudet. Han förklarade för funktionären att jag inte kom ut (hur vet jag inte) men de hörde väl bankandet också.

Hade precis tagit fram telefonen och tänkte ringa honom om dilemmat och kom då på att det även fanns ficklampa att använda i menyn på den. Lyste vid låset, men var bara att invänta assistans.

Dörren gick inåt och det behövdes en del våld utifrån för att befria mig. 

Nu är det ju tur att jag inte har nå’n direkt fobi, för att hamna i beskrivna situation och det blev ju en skröna att berätta……

 

I en av alla oräkneliga rondellerna ”bodde” Ferdinand…
 
 
Infarten till Cartagena
 
Ja häruppe är jag kung…..
 
Strandpromenaden med svenska båten ”Elida” för ankar.
 
En staty av en matros, men skulle lika gärna kunna vara brevbäraren som precis tömt brevlådan.
 
Här satt vi och fick först se heeela uppvärmningen, hemmalaget på bilden.
 
Hemmalaget gjorde entré i rosa bandet t-shirts…..
 
 

Solen sänker sig bakom berget utanför stadion. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0