La Mata och wok

Väckningen var aktiverad på mobilen, så jag säkert skulle komma upp hyfsat tidigt och iväg till veckans höjdpunkt, marknaden i La Mata.

Maken som idag slapp detta nöje, fick i alla fall köra mig dit, så jag skulle orka ta mig hem, till fots. Det är nästan två kilometer transportsträcka, innan man når gatorna där försäljarna slår upp sina stånd varje vecka och man måste ju vara fräsch och orka kolla av allt utbud. Så man inte missar några tillbud. Gick först en sväng och registrerade vart det verkade vara varor av intresse, för att sedan påbörja inköpsrundan.

Bäst som jag stod och funderade på vilken blomma jag skulle välja till kvällens födelsedagsbarn, knackade någon mig i ryggen: ”Nej men är du här” sa en röst samtidigt.

Ytterligare en Tibrobo att möta i dessa trakter, vi pratade en stund och det visade sig att han (som flera andra tibrobor) har hus här i Torrevieja. Dom brukade stanna två månader på hösten, fira jul hemma och sedan återvända för att möta våren. Ja är man pensionär så….

Mötte sedan kompisen med chef och vi slog följe en stund, för att avsluta marknadsdagen med en fika. Dock var det en servitör som inte hade en av sina bästa dagar, (om man ska säga det snällt) så vi fick ”härja lite” för att få det vi ville ha.

Efter detta var det dags att sparka igång apostlahästarna i den trettiogradiga värmen och  knalla de nära på två kilometrarna hem. Det var hett och mycket dåligt med skugga på de gator som gick åt rätt håll och de fem apelsinerna kändes väldigt tunga.

Vila resten av eftermiddagen, för att sedan dra till ”woken” för att fira dom som fyllt år nyss. Det blev en trevlig kväll med överraskningar från personalen på stället, då vi sa till om födelsedagsfirandena.    

 

Såhär ser det ut vid grannlägenheten, då vi kom hit var den plomberad av Guardia Civil men nu verkar de ha börjat renovera. Lugnast att inte veta vad som hänt kanske….
 
Mycket finns att handla på La Mata, här hur mycket varianter som helst av oliver.
 
Här är jubilarerna med champagnen stället bjöd på till ackompanjemang av ”Happy birthday to you….”
 
Det vill till att hålla tungan rätt i mun, när man ska hantera chokladfontänen…….(okänd expert)
 
På parkeringen utanför hittade vi denna bil, förutom vår egen (som tur var)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0