Trög och trist dator provar hemkomst-tålamodet...

Medaljen har ju alltid en baksida och första dagen efter hemkomsten från semestern, går alltid åt till en massa praktiska göromål. Som exempel på nöjena kan nämnas räkningar, övrig post & mail, tvätt, matinköp och allmänt iordningplockande.
Om då datorn strular av och till blir man inte gladare precis, för det är ju just vid sådana tillfällen som tekniken ska vara till hjälp, inte stjälp. Inte hade våra apparater förstått detta inte, utan trasslade med oss båda hela dagen, så allting tog dubbel tid. En av anledningarna var dock sonen skyldig till. Han hade vid uppdatering av den ena, råkat ge den exakt samma namn som den vi hade med på resande fot. Så när en av oss jobbade, kom den andre inte in osv.
Långt samtal och dirigering via telefon, hjälpte en del, men långtifrån på allt och till slut fick jag ge upp.
Idag var datorerna inte ett dugg bättre, bara en kort-kort period funka eländet åt gången. Så tidningen har jag ännu inte kommit åt att läsa. Bara att åka in till Tibro och plocka hem Morfars-grejerna, fixa ordning på dessa vid hemkomsten och tyvärr konstatera att ångmaskinen fått en skada. En "ventil" hade spruckit och gått av. Mycket trist........
Till kvällen åkte vi i snålblåsten in till Tibro, för att delta i ljusvandringen som anordnades för andra och sista gången denna månad. Det är kul att det händer lite och mycket folk var det ute. trots vädret.
Sonen dök sedan upp efter avslutat arbete med makens nya dator och skulle montera ihop densamma, men fick ägna stor del åt att felsöka internetanslutningen istället. Vi hade ett modem till, som internet funkar på, men då har vi fått avstå den fasta telefonen, tills vi får det felanmält och åtgärdat av Telia.
Timmen är sen och sonen får sova över, om han alls hinner sova förresten. Dom ska börja fixa med nya apparaten nu......
Själv säger jag nog godnatt, får ta tag i allt som inte blev gjort idag via datorn, under morgondagen. Dubbelt arbete alltså, för måste åka till gymet och även till Hjo också.
 
Det sprider sig, igår var dom tre, idag var dom åtta.....
 
Mörka skyar över Tibro centrum......
 
....och där skymtar även gamla järnvägsstationen, numera glasbruk.
 
Regnbågen visade sig på hemvägen.
 
....och vi hade även en hemmavid över Fagersanna.
 
En av "Blommans" pumpor fastnade på bild....
 
.....och det glödde i buskarna i Stadsparken.
 
Lions representanter hade inget lätt jobb i blåsten, att få fyr på barnens alla ljuslyktor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0