Det börjar dra ihop sig....

...på mer än ett plan. Man tror ju inte det är sant, alla dumheter som kommer från regeringshåll. Men gott folk, precis så illa är det. Den ena dumheten följer på den andra och hur arg på en skala, kan en gräsrot bli? -lägg därtill att gräsroten "växer" (läs vissnar) i fas 3.
De frågeställningar jag skickade förra hösten till arbetsmarknadsdepartementet bemöttes med politisk propaganda istället för svar och jag fick upplysa i mail nummer två att arbetslös, per automatik inte är likhetstecken med dum i huvudet, går på vad som helst och kan avfärdas med floskler. Svaret som då damp ner, hade tonen av milt tillrättavisande istället, med innebörd: Om du är i en beroendeställning, varken kan(?), eller får du göra något på eget initiativ, du ska bara lyda. Men om tvåhundra personer söker ETT jobb, förblir etthundranittionio utan. Nu är ju inte oddsen ens gynnsamma (att det bara är tvåhundra ansökningar per jobb), det går många fler arbetslösa ändå, på varje nytt jobb som blir ledigt eller skapas.
 Då är frågan, ska alla de som inte fick jobbet (gång, på gång, på gång) behandlas som lata och arbetsskygga?
Lite långsökt kanske men.....Dra en parallell med till exempel Lotto, är man totalt oduglig och en sämre människa för att man aldrig prickar in högvinsten (jobbet)? Nej, snarare en alldeles vanlig person som inte har så mycket tur bara, eller valde rätt nummer (utbildning). Men när det gäller Lotto får man åtminstone lov att byta siffror, medan man på jobbfronten tvingas till ständigt abonnemang på nitlotten (med nuvarande regelverk). Om nå'n hängde med......Arg är jag iallafall och argare blir jag, varenda gång jag hör eländet debatteras i media.
Annars har jag klippt, klistrat och plastat in texter och foton på kultur & fritidskontoret idag med god assistans av personal där. Varit på Inredia och fixat lite, samt hittat mer som behöver "re-thinkas" till imorron, då det blir foto- & textmontering. Efter att jag satt maken på tåget, till barnvakts-tjänstgöring. Nedräkningen har börjat......torsdag kväll ska det vara spikat och klart.


Ytterligare en liten aptitretare.....

...och möt Mister Brown. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0