Jag vet vad.....

...jag gjorde för exakt fyrtio år sedan idag. Nu är det inte så att jag har ett exceptionellt bra minne, men vissa händelser fastnar i minnet av olika anledningar.
1973 hade vi varit med vår gymnasieskola Munkebäck i Holland under en vecka, på ett 700-årsjubileum i staden Vlaardingen (strax utanför Rotterdam). De firade jubiléet med bland annat idrottsturneringar för ungdomar i flera sporter, däribland handboll. Jag spelade i skollaget och hade därför förmånen att få följa med. Vi bodde hos holländska familjer och jag hamnade hos en trädgårdsmästare som odlade tomater. Än idag har jag kontakt med den dottern (jämngammal) som var min värd. Senast nu i sommar tittade de förbi på en kopp kaffe under sin Sverigesemester.
Nåväl, efter hemkomsten och tillbaka till skolarbetet, tyckte vi som var med på resan att det var på sin plats att ha en "avslutningsträff" påföljande veckoslut.
Vi träffades för att ha förfest, innan vi skulle fortsätta ut på diskotek. Förfest var dock det enda som blev, eftersom gamle kungen "passade på" att gå bort just den kvällen. Alla nöjen stängde med anledning av detta och på radio och TV var det bara klassisk musik och seriösa program.
Man kan säga att det blev lite snopet för festsugna tonåringar och avslutningsfesten blev sen aldrig av. Därför kommer jag ihåg denna dag då vår nuvarande kung tillträdde sitt ämbete.
Kort resumé av dagen idag då? Började med röstning i kyrkovalet, sen leverans av utställningsföremål till Inredia, hem för middag och maken skulle därefter på fotboll.
Jag återvände till Inredia och "svettades" där hela eftermiddagen, men merparten av föremålen är på plats, bara resten kvar.....
En breezer vattenmelon smakade himmelskt vid TV:n och ytterligare en bläckfisk har sett dagens ljus. Maken gick ut på en promenad för en timma sen och säkert träffade han världens kraftigaste regnskur, som slutade alldeles nyss.
Vi får väl se när han dyker upp, som  "dränkt katt"...... gissar jag. Joråmenvisst var det!
 
Gomorron, ska det vara ett äpple till frukost?
 
Ja var ska man börja.........?
 
Här en liten pre-view, (inte färdigt här heller men....) resten får Ni inte se i förväg, men bra blir det.
"Det kan jag lova, det är ju jag som.....osv"
 
Så här såg det ut, strax innan regnskuren upphörde.... 
 
Meet miss Octopus......
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0