Alla sätt är bra, utom.....

....de dåliga, jodå så är det fortfarande.
Idag tillbaka på skolan och full fart med det mesta och att lära sig språk är ju inte det enklaste. Enligt en av eleverna skulle svenskan vara det sjätte svåraste språket i världen att lära sig.
Han hävdade att nummer ett (svårast alltså) var arabiska (vilket han redan behärskar) och på andra plats hamnade grekiska. Hur det nu må vara med den saken, så är det tillräckligt svårt iallafall med svenskan och alla infallsvinklar för att använda sig av språket, bör tas tillvara.
Två av tjejerna ville retas lite och skriva på svenska, för att imponera på några av killarna, så det fick de lite hjälp med av mig. De var ytterst intresserade av att det skulle bli rätt, men var inte riktigt nöjda med att jag sa till dom att: "Nu är ni inte snälla ", när meningen var färdigformulerad.
Nåväl de lärde sig lite svenska ytterligare och grabbarna bara skrattade åt "elakheten".
På hemvägen hämtade jag ett paket från Fyrklövern, "en gåva" eftersom jag svarat på en av deras enkäter. Undrar hur lång tid det tar innan nå'n därifrån ringer och vill sälja mer av servisen jag fick ett prov av?
Har sen gjort mars månads aktivitetsrapport och även skickat ett annat mail med fråga till handläggaren.
Apropå "alla sätt är...": Vad gör man åt folk som (för andra gången) lovat ringa men inte gör det, angående möte om eventuellt jobb?
I min värld gör man det man har lovat, oavsett om det är positiva eller negativa saker/besked man har att meddela.
I min värld skiter man inte bara i det och låter motparten gissa anledning.....
 
Våreldande i sommarstugeområdet.....
 
Trädfällning i centrala Fagersanna......
 
...och rödhake på besök.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0