Deklarationer och relaxade änder......

Dags för skolan en stund idag, efter sovmorron som sig bör på fredagar. Sonen anlände till föräldrahemmet samtidigt med att jag åkte. Efter dagens lektioner valde jag så att åka på visit hos först mor och sedan en titt in till syster. Som jag sagt förut, går det åt en hel del energi till dessa båda "uppdrag" och idag var inget undantag.
Mor satt i rullstolen och var stundtals inte alls med när jag pratade med henne. Det var också väldigt svårt att uppfatta vad hon sa då talet var otydligt, men lite foton i min kamera tittade vi ändå på och utanför fönstret hade hon också änder att titta på i grannträdgården.
Nu var ju hon (precis som jag) sjuk i förra veckan, så det kanske kan bli något bättre framöver, men.....
Fortsatte sen till syster, som åt lunch då jag kom och deklarerade direkt, att hon skulle vila därefter.
Ja det känns skönt att vara efterlängtad..... men det ä' som det ä'! Man kan inte alltid vara prio ett här i världen.
Har iallafall fått med mig lite "roliga brev" från båda ställena, så nu kan jag "go all in" med deklarationer istället såhär på fredagkvällen.
Under hemfärden mötte jag sonen ute på riksvägen. Det hade blivit dags att åka till jobbet, så nån middag hann han inte bli bjuden på idag. Men enligt far hans, skulle han återkomma imorron igen. Mycket meka med bil ääär det just nu....
Välkomstkommittée fanns iallafall nedanför altanen och de höll mig sällskap vid kaffet på maten, i den sköna solen. Jag smaskade i mig en liten chokladbit (en Pigall) och testade om de åt sån. Jodå det tackade de inte nej till, men vindruvorna fick jag ha för mig själv. Men snäll som man är, gick jag in och hämtade lite solroskärnor till dom.
De har nu legat i flera timmar nedanför altanen och sovit.  
Maken är på promenad, men inte så lång idag sa han, för ryggens skull. Ska sätta fart på Inga nu så det blir lite "gambas al pil-pil" till fredagsmys........
...och på Stockholmsfronten intet nytt........
 
Här bor mor
 
Mina fikakompisar
 
Fjolårets "kruk"påskliljor som jag satte i slänten, blommar som bäst....
 
...så gör även dessa blå blommor och busken börjar knoppas dessutom.
 
Rabarberna artar sig....
 
....och i gruset växer flera "spontanpenséer".
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0