Redan torsdag......

Korta veckor går väldigt fort. Det är jag väl inte den enda som har upptäckt förstås, men likafullt känns det angenämt att närma sig ännu en helg och ovanpå den ytterligare en "sönderhackad" vecka" med massa ledigt.
Påväg till skolan i bilen idag, passerade jag först en "slaktplats" i backen upp från Fagersanna. Där hade troligen en älg blivit påkörd under morrontimmarna och de höll på att ta hand om offret. Sen vid Nyboskolan kom en kille i yngre tonåren på cykel i full fart, sms-ande på mobilen och bara körde rakt ut över övergångsstället utan att ens uppmärksamma att det kom en bil, som fick bromsa kraftigt.
Detta då på grund av att han inte lärt sig vare sig trafikregler eller att var sak har sin tid och plats. Jag skulle ju ha tutat, men kom mig inte för, förrän det redan var försent.
Hade även idag en grupp "snacka svenska", men där var inte alla lika ivriga att göra så. Nu var det bara grabbar i just denna grupp och det kan ju förklara saken kanske, men hälften av dom ville verkligen medan den andra hälften inte var så fokuserade på uppgiften.
Lärdom att dra av detta: Det blir alltid bättre om man blandar tjejer och killar, för då skärper sig "båda sorterna".
Handlade sen några grejer på hemväg och tittade in till Inredia, för att lämna tillbaka historiska häften jag lånat på muséet, vid arbetet med utställningen. Hittade dessa i en mapp då jag "arkiverade" morfar.
Hemma på gårdsplanen var sonen i full gång igen med mekandet, men informerade direkt att han inte kunde äta middag idag. Nu var det inget fel på menyn (oavsett vad jag skulle ha bjudit på) men han hade tappat en stor lagning i en tand och får leva på flytande tills imorron, då han fått tid för åtgärd.
Ja vad blir det då till middag? Inte ens jag vet, i skrivande stund för jag har en del att välja på och velar fram och tillbaka mellan korv, fläsk och köttfärs. Men nu är det skarpt läge och ett beslut måste tas.
Paus. 
Det blev "Lökadopp å' fläsk" för oss som kunde tugga, medan sonen åt kvarg med vaniljsmak. Maken blir sakta bättre, han kan nu förflytta sig i maklig takt. Men han tycker att det tar alldeles för lång tid att bli bra, mot dom andra gångerna han råkat ut för "samma" sak.
Dags för kaffe på maten och en glass tror jag bestämt.........i solen.
 
Nej, du är  inte välkommen upp här.......
 
.......men där får ni gärna ligga och sova.
 
Här i backspegeln syns just backen (haha) och jag passerar precis stället där älgolyckan måste ha skett.
 
....och så har vi herr och fru Mås, som kollar in...bostadsläget?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0