Diktamen......

Upp och iväg till skolan, vilket ju är den "nygamla" rutinen numera och idag när det var torsdag, står det diktamen på schemat. Men det var först efter rasten, så en del enskilt arbete i böckerna och en sista chans att läsa på lite inför testen fanns det tid för. 
På rasten blev det en pratstund med handledaren och några ytterligare kollegor till honom, samt ett smakprov på belgiskt godis. Detta var en gåva till skolan som tack för vistelsen och värdskapet i Tibro, från Brügge-studenterna.
Kände att även jag var berättigad till ett smakprov, då jag guidat desamma nere på Inredia då det begav sig.
Enligt min handledare var de otäckt söta och på inget vis beroendeframkallade,  vilket jag efter att ha tagit ett bett i en, var beredd att ge honom fullständigt rätt i och det var inget svårt att bjuda soppåsen på resten.
Om man ska försöka beskriva smaken, så påminde det kladdiga innehållet en aning om géléhallon.
Efter rasten var det så dags för mig att läsa diktamenstest och därefter samla in pappren för rättning. Tiden går fort när man har roligt och så var dagens svenskundervisning för denna grupp, slut.
Nu är det väl inte alldeles säkert att de skulle hålla med mig om att prov är roligt, men om man befinner sig på rätt sida, med facit i hand (vilket jag ju hade) så är det inte speciellt svettigt.
Sen var det lunchuppehåll och jag passade på att handla lite mat, innan jag återvände för att ta en kopp kaffe i den återöppnade skolcafeterian.
Tänkte att jag kan ju läsa tidningen också, för de har SLA och någon till att låna. Tog med mig ett ex och ögnade igenom densamma. När jag kom till sista sidan fick jag se att någon kladdat på tidningen och tänkte: Det är väl typiskt.....
Men så tittade jag lite närmare på vad det stod och då visade det sig att "mina" elever (på sin fikarast) hade övat och diskuterat stavning till den kommande diktamen, för jag kände mycket väl igen texten.
Det kan man ju säga var ambitiöst och kreativt att skriva på vad som fanns för att lösa "problemet".
Nåväl, sen följde en grupp andra elever som kommit längre i svenskstudierna och här pratades grekisk mytologi en stund, innan det var slut för idag - "Tack för idag", för min del.
Nu återstod bara att hitta gymet igen och se det låg kvar på samma ställe som för två veckor sedan, då förkylningen slog till, så jag slapp.
Kinamat med hem till middag och nu "ä' ja' änna trõtter". Men orkar nog lite stickning.......som efterrätt.
 
Vid Fågelviksledens motionsspår gör de riktigt fint, mycket sly är borttaget.
 
Här är lite av kladdet.....
 
...och här följer lite till.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0