Ja rörigt är det allt......

...på svenskundervisningen för invandrare. Igår kom det tre nya elever till gruppen och idag ytterligare en. Dessa ska starta från början och kan ingen svenska alls, samtidigt som de övriga15-20 ligger på olika kapitel i självstudieboken. Lägg därtill att det bara finns fyra datorer där de kan lyssna på ljudavsnittet i varje kapitel. Många ska göra olika kunskapstester beroende på hur långt de hunnit i sina böcker och detta ska en lärare hålla ordning på. Även om han vore bläckfisk (vilket inte heller hade varit tillräckligt) för alla praktiska saker (block, pennor, prov, suddgummi osv.) som behöver ordnas, så går det ju bara att prata med en person i taget.
Sådant kan nog ganska snabbt ta gaisten ur vilken motiverad, ambitiös elev som helst. Nu finns ju även jag som kan gå runt och förklara lite, (sen igår) men inte är det någon bra organisation eller kan bli någon större kvalité på undervisningen under rådande förhållanden. Det behöver man inte ens vara expert för att begripa på fem röda.
Banankakorna från igår gick åt iallafall på fika-rasten och de verkade ha gillat dom.
Har också deltagit i arbetsplatsträffen med alla SFI-lärare och de påtalade där, väl ungefär samma som jag redan skrivit ovan.
Köpte två semlor på hemvägen som vi får kalasa på under kvällen. Sen om det är något vettigt på TV får strax visa sig, då jag har för avsikt att parkera i stickfåtöljen och göra just det....sticka lite.
På förkylningsfronten är det bara en aning täppt näsa och lite nysningar ibland, men inget som vill bryta ut.
....än sålänge iallafall.
 
Väggdekoration på Fågelviksskolan......
 
....och här kommer dom springande när jag öppnar altandörren.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0