Julgransplundring....

....men utan sång och dans, vilket jag definitivt föredrar även om den varianten skulle erbjudas.
Har väl lite "trauman" sen barndomen, då det skulle gås på FUB:s ( föreningen för utvecklingsstörda barn) julfest.
Här vankades fika och dans runt granen för alla, men bara julklappar till de utvecklingsstörda barnen och syskonen fick titta på. Det var den tidens sätt att hantera situationen, inte så särskilt psykologiskt förfarande med tanke på syskon, som redan hade att hantera en speciell familjesituation. Min tolkning av detta är att man spädde på särbehandlingen och skapade än mer oförstående/ovilja gentemot det handikappade syskonet, som redan tog mycket av föräldra-tiden. Har väl aldrig varit överentusiastisk inför julgransdans (eller runt midsommarstången) ändå, men tror att det kanske bottnar lite i ovanstående upplevelser.
Nåväl årets julgran är nu förpassad från glashuset ut i kylan och snön (igen), under överinseende av herr och fru And som "höll mig sällskap", troligen för att altandörren stod på glänt under tiden och det brukar ju betyda mat i deras värld.
Hade en del rester i kylskåpet och "kokade ihop" en sås av detta, att hälla över ett fiskblock och så fick ugnen fixa till en gratäng. Det blev ätbart och i kylen har det blivit lite mer plats. Win-win-situation kanske man kan säga, men det är alltid vanskligt att veta vad det blir, när man experimenterar på detta vis.
Det har allt slutat med totalfiasko vid några tillfällen, dock inte denna gång.
Lotto-omgången igår blev ett fullständigt bakslag, men nu är det bara några timmar kvar till nästa handbollsmatch för Sverige i EM, mot Ryssland. Uppladdning börjar.......
 
Nä-ää, nu är ni allt alldeles för många....det blir inget.
 
Fick se att vår tall (den med grannen gemensamma), har fått skador av den senaste blåsten med brott på flera grenar. 
 
Fiskgratäng-experimentet förevigat.......
 
.....och här ligger nu den "vräkta" granen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0