"Sket-väder" och oväntad handboll

Idag har vi förflyttat oss till Malmö under dagen, hela vägen ner var det ösregn. Men det är iallafall bättre än snön, ( jag sett på Facebook-bilder) som faller i hemtrakterna. Vi får hoppas att det smälter undan tills lördag.
Vi är på makens julklappsresa, där det blir ishockey imorron kväll, Malmö Redhawks-Västerås IK. Vi anlände till stan och det bokade hotellet med god hjälp av den nyinköpta Tomtom-GPS:en, som skötte sig alldeles utmärkt faktiskt.
Sen hade ju maken snokat upp att det fanns ett idrottshistoriskt museum även i den här stan, så då ville han testa den rutt han lagt in dit för morrondagens besök. När vi kom fram till sportområdet där det ligger, verkade det vara nåt evenemang på gång och helt plötsligt stannade en spelarbuss. Då blev jag nyfiken och gick in för att fråga. Jodå så att....det var den sista av tre träningsmatcher mot Spanien för herrlandslaget i handboll som skulle spelas i Baltiska hallen, innan EM startar i Danmark nästa vecka.
Såg den andra på TV igår och hade inte en tanke på var den tredje skulle spelas. Positiv chock kan vi väl kalla det och biljetter fanns kvar. Dessutom gick dom och vann, inget dåligt torsdagsnöje, tycker iallafall jag som handbolls-fan.
Blev väldigt sen middag idag just därför, men pasta på italienska Casa Mia fick det bli vid niotiden. Maken hade siktat in sig på pizza, men kyparen pekade ut genom fönstret på en cyklist, "han som bakar slutade precis".
På McDonald's hade de inget kaffe (och inte tänkte de sätta på något mer heller ikväll) så det fick bli två kanelbullar med hem till hotellrummet och en chansning på att termoskaffet fortfarande hade en del värme kvar.
Nu ska det tittas på vattnet bredvid Centralstationen, som vi har som utsikt och sovas i Dux-säng.
 
Sket-väder, som sagt....
 
...men utanför Malmö klarnade det något, strax innan mörkret föll.
 
Utsikten från hotellrummet.
 
I väntan på spelarna: T.v. TV4:studion, i mitten Staffan Olsson och Ola Lindgren (förbundskaptener) t.h. "bänkreporter" Patrik Ekvall. Flaggan visar huvudsponsoren Svenska Spel.
 
Jag hjälpte också till att hålla i den heltäckande läktar-banderollen med hälsning till spelarna, inför EM.
 
Första svenska målet, en straff. Ditsatt av Nicklas Ekberg.
 
Foajén var full av idrottshistoria och dess attiraljer, maken återkommer imorron.
 
Spelarna tackade varandra för matchen.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0