Bättre sent än aldrig.......och sjukhusinformation.

I torsdags "trillade" min nya handlingsplan ner via postlådan, från Arbetsförmedlingen. Den som jag i slutet av maj började efterlysa och skickade kompletterande uppgifter till för att den skulle finnas klar från 1 juni, då den skulle börja gälla. Aldrig kunde jag väl tro att myndigheter med sina krav på oss arbetssökande, hade tillåtelse att arbeta efter principen "bättre sent än aldrig" och nu talar vi inte om nån enstaka vecka, utan om nästan sju veckors försening.
Sen hänvisas det ändå gladeligen till datum och möten som står i din handlingsplan vid alla kontakter (oavsett om nån sådan finns eller ej).
Dessutom var den inte fullständig iallafall, bara hälften av mitt påpekande hade kommit med. Men vem bryr sig...... det är ju bara pappersexercis.
Apropå exercis, så har jag hittat några jobb att söka så jag har nå't att rapportera nästa gång och faktiskt var två av dom även "intressanta på riktigt". Har börjat fila lite på ansökningarna och ska skicka in så snart jag inte jobbar så mycket, utan får lite tid över för administration.
För övrigt har jag deltagit i lördags-loppis i lanthandeln, men sålde inget för egen del, bara köpte......
Sen blev det en tur till sjukhuset för att besöka bonus-dottern som ligger där nyopererad i bäckenbenet, efter brännbolls-spelande. Det var hennes semester det och konvalescens en bra bit därtill framöver.
Enligt hemsidan skulle cafét vara öppet till 17.00 på KSS, men se det stämde inte för strax efter 15.00 då vi kom dit från avdelningen för att få en kopp i något trivsammare miljö än sjukhussal, hade de stängt. Personalen på väg hem upplyste om att det var sommartider. Vi skickade med dom att säga åt ansvariga för informationen på hemsidan att det var "SKITDÅLIGT SKÖTT". Nästa Pressbyrån och en parkbänk utanför entrén fick det bli istället, så länge hon orkade sitta i rullstolen utan att få alltför ont, då den inte var ordentligt justerad efter hennes skada.
Hon längtar hem......konstigt va?!
Själv laddar jag nog strax inför morrondagen med att landa i TV-fåtöljen, med en laxmacka och bevakar bl.a. Lotto-dragningen.
 
Snart dags att skörda chilifrukter.....
 
Gårdagens sol försvinner motvilligt bakom molnen....
 
....och vid dagens senaste besök av denna dam, förklarades att: "Det blir inte mer nu".
Är du riktigt säker? "svarar hon då" med huvudet på sned, varpå jag letar fram nån till brödkant.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0