Händer det nå't i Tibro?.......

Svar ja! Idag en vanlig lördag i juli var det auktion vid Värsåsvägen, Traktor-pulling på motorstadion, flygövningar med modellplan vid lastbilscentralen och Stora kakkalaset i Balteryd. I hembygdsgården invigdes dessutom en fin utställning med blyertsteckningar: "Bland furor och filbunkar" gjord av Kristin Lidström, bördig från Tibro.
Hade bestämt mig för att åka ut till Balteryd och ta kort på alla uppdukade kakor, för att sedan i andra hand eventuellt se om det gick att handla med sig några hem.
Det blev en del läckra foton men inget inhandlat, då det inte var tänkt (eller förberett för) att man skulle handla med hem, utan bara sitta i det vackra vädret och fika på hembygdsgården.
Träffade en del bekanta och bytte några ord både här och där, innan jag på hemvägen stannade till och tog kort alldeles bredvid, där de höll på att köra med modellplan. 
Förutom detta är ju alltid Mini-zoo öppet också, men tyvärr blir det lite abstinenskänning då second hand nu har sommarstängt i fem hela veckor. Men å andra sidan kan det ju vara bra att det finns aktiviteter framgent, att ägna sig åt också.
Som sagt inte en enda kaka fick följa med hem, men i torsdags köpte jag ju några brysselkex i en påse på Maxi, som föranledde kön bakom mig att växa, då streckkoden strejkade och kassörskan nödgades ringa på assistans.
Nåväl de blev så småningom registrerade och merparten (av de tio) finns fortfarande i en kakburk.
Påtår med andra ord och det passar väl bra med just ett Brysselkex till, då Belgien spelar i den ena kvartsfinalen i VM idag, mot Argentina om jag inte misstar mig......
Varmt är det också........... onödigt varmt, enligt min åsikt.
 
En samling föreningar som håller i diverse aktiviteter, som den idag.
 
Balteryds hembygdsgård förbereder sig för......
 
....Stora kak-kalaset.....
 
...även med ett väl tilltaget utbud av alternativ för glutenallergiker.....
 
...och här en närbild på några av de (enligt utsago) 34 sorterna.
 
Inne i hembygdsgården invigs utställningen "Bland furor och filbunkar" med konstnären Kristin Lidstöm längst till höger.
 
Här ett av alstren.......
 
...och här ytterligare ett.
 
En ansenlig kö bildades snabbt, till långbordet med alla kakor.
 
Strax bredvid gick ett modellplan in för landning, efter en gedigen flyguppvisning.
 
Vid motorstadion var det fullt med bilar vid "Traktor-pullingen"......
 
....samtidigt som badandet var i full gång vid Gamla Örlenbadet.....
 
....och campingplatsen vid Örlen såg välbelagd ut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0