Hemma igen......

Då var jag åter hemma i bostaden efter ett dygns tjänstgöring som boendehandledare, inringd med kort varsel.
Känns ganska bra att landa efter ett intensivt dygn, som innehöll bland annat kakbak och en bilutflykt med några av ungdomarna i närområdet. Vi skulle titta på Ransbergs kyrka var meningen, men eftersom den var låst, får vi vänta med att titta inuti till en annan gång.
Istället åkte vi via Spethult och Mölltorp en liten tur till Karlsborg, där jag visade var fästningen låg och sen satt vi en stund vid kanalen och tittade på broöppningen innan vi återvände hem.
Vi var också inne på Turistbyrån, tittade på och hämtade lite broschyrer, varpå en tidigare arbetskamrat där kom fram, men fällde genast kommentaren: "Jasså, ja du behöver ju ingen hjälp".
Efter mat ägnades en del tid åt att spela "skitgubbe" (för det har de lärt sig). Jag har fått friska upp ett något trögt minne i detta spel, men det är ju alltid bra med nån som förlorar ..... Dessutom "tecknade" vi en del och satte svenska ord bredvid.
Så småningom blev det läggdags och sen är det en del praktiska detaljer att ta tag i på morronen, samt "hälsa nästa personalgäng välkomna", innan man slutar.
Åkte via torget för att inhandla en blomma till den nyinköpta krukan från loppisen. men det slutade med att det blev en planta persilja istället. Det blir också fint, tycker jag......
Maken och grannen gjorde äntligen gemensam sak och fick ner den avbrutna vissnade grenen från tallen, medan jag besökte duschen.
Nu ska jag steka mina kantareller till middag, de fick vänta ett dygn medan jag som bekant "roade mig" på annat håll.
Sen ska jag bara vara, tror jag..........
 
Onsdagens skådespel.......
 
...innan det ringde på torsdagsmorronen, så jag fick åka och baka kakor (bland annat)
 
Några ruggiga andhannar vid kanalen i Karlsborg.......
 
...dit vi var på en bilutflykt i det vackra vädret.
 
Visst är det väl fint med nyttoväxter också, smälter bra in i omgivningen dessutom.
 
...och slutligen kantarellsås-kotletter.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0