Jaha ja, tackar......

"SJ, SJ gamle vän, festligt att du lever än...." sjöng Stefan Demert på det glada sjuttiotalet, redan då var det åsikter om hur tågen skötte sig alltså. Nu är det väl inte samma problem som kvarstår utan nya, dvs. den där lilla detaljen om att komma i tid. Nu hann maken få tag på mig innan jag åkte hemifrån, så jag slapp att tillbringa en och en halv timma i ett dött Töreboda. Väntan på försenat tåg blev bara ca 30 minuter med facit ihand. 
Istället för 20.15 ankom tåget 21.50, sen återstod bara bilfärden hem på 40 minuter.....
Hittade väl sängen sen framåt tolvslaget.
Ny morron kom således ganska fort på, men nu är det gratiskonsert med Jill Johnsson att se fram emot ikväll. I skolan gjorde vi en "promotion" för denna. Vi visade youtube-klipp för eleverna på vad som väntar om de går dit.
Sen fick de även se ett klipp ifrån Allsång på Skansen, med låtar av Galenskaparna-After shave: "Det ska va' gött å leva" och "Man ska ha husvagn" bland andra. Detta för att illustrera att man även kan lyssna lite på svenska musiktexter, för att lära sig språket också.
Efter skoldagen åkte jag så iväg till reparationsverkstaden, där min bil varit "inackorderad" sedan förra tisdagen. Ville äntligen veta hur han mådde och möttes av beskedet att han nu var frisk, till en kostnad av drygt 9800 kronor... bara.
Jag har de senaste dagarna försökt att få tag på försäkringsbolaget, för att se om det den vägen kunde bli någon hjälp med kostnaden och avtalade med verkstaden att de skulle avvakta nån dag med räkningen tills jag fått besked.
Kompisen sms:ade att hon kunde ta en fika hos Villan's, så vi träffades där och jag fick tag på Folksam, medan vi väntade på bakpotatisen. Snabbt och enkelt fick jag så ett skadenummer och hux flux sänktes min reparationskostnad för det inträffade till 2000:- eftersom självrisken var på den summan om bilen hade gått mindre än åttatusen mil (mätaren stod på 7947). Vilket bevisar att ibland (men bara ibland) befinner man sig på "rätt sida" om strecket.
Nu får vi se om jag orkar fixa och dona med lite loppisprylar, innan bussen går. Sen har jag ju en nyreparerad bil att ta med på hemvägen, parkerad ganska bra i förhållande till festivalområdet.
 
En liten snigel smög runt bland liljekonvaljbladen, igår kväll.
 
Påväg till Töreboda för hämtning av maken.
 
Väntan följde vid stationen.....
 
....först kom ett godståg......
 
...sen ett till....

...innan slutligen det rätta dök upp.
 
I Villan's caféträdgård bor det också änder.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0