Sill, dill, "chill"....ingen grill, men nubbe.

Då var det midsommarfton, dagen då det vänder och blir mörkare igen. Men några månader till kan vi njuta av ljuset, för det tar ett tag innan det ger effekt så att säga, vilket är skönt.
Än sålänge skiner solen här i Fagersanna, men det blåser en del. Vi intog frukost gemensamt på trappan idag, efter att maken varit och inhandlat de obligatoriska jordgubbarna i affären.
Midsommarfirandet äger rum vid tennisbanan mitt i byn, arrangerat av Fagersanna IF. Vi får hoppas att eventuellt regn väntar tills efter fem sådär, eftersom festligheterna startar fyra. Som vanligt ska vi väl gå dit och titta på dansandet runt stången, men på behörigt avstånd.
Ett och annat kort kan det nog dock bli, på "Små grodorna...." och andra lekar.
Vi har grundat med lite köttfärsbiff-rester nu och sparar "det göttaste" till kvällen, såsom sill, ägg, köttbullar, Jansson och lilla nubben, för att avsluta med jordgubbar, äkta svenska (för så står det på lådan).
"Chillen" stod herr och fru And för, då de låg precis nedanför altanen flera timmar runt lunchtid. Dock dök ytterligare en hona upp och det sågs inte med blida ögon. Herr And körde fram halsen, jagade och nöp henne med näbben. Då tog hon sin tillflykt till mig vid altandörren och åt brödbitar direkt ur handen, under ett stadigt kacklande. Hon ondgjorde sig antagligen över den manliga bristen på hyfs.
Nu har vi "genomlidit" firandet inklusive den sista avslutande raketen på ringdansen. Lite lotter och kaffe blev köpt och jag vann nya tårtljus (som 4:e pris) men inte kunde vi kasta hem de 1200 riksdalerna på tennisboll närmast midsommarstången, inte.
Jansson solar som bäst i ugnen och tillbehören börjar komma på plats, men än får vi vänta en timme på nubben, så det så!!
Får bli lite VM-fotboll under tiden och apropå det, situationen för "mitt" England är mer än svår, men hoppet inte helt ute ännu. Trodde aldrig att jag skulle säga detta, men hejar på Italien just nu mot Costa Rica. Av den enkla anledningen att de måste vinna för Englands skull, om de gör så är det en match kvar att hoppas på.....
....men det ser inte bra ut i halvlek. 
 
Chill......
 
....dill.....
 
....sill.....
 
...och jordgubbar.
 
Dom är dumma mot mig....vad får jag?
 
Ett lass ungar.....
 
...som vill dansa.
 
Midsommarstången på plats.....
 
....då köööör vi.
 
Domarna konfererar; Vem vann?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0