Uppåner.....bara i Tibro

Visst kan det vara lite uppåner med det mesta här i livet i vanliga fall, men bor man i Tibro kommun förknippas ordet Uppåner med folkfest i flera dagar....på Ånaplan.
Idag var det alltså dags igen för kommunens och näringslivets "treat" till invånarna i Tibro och därtill vem som för övrigt ville åka hit för att delta. Inget inträde, men mat och dryck att köpa på plats om man var sugen.
Efter att ha "grundat" med en bil-last loppisgrejer, bära i och ur fordonet och sen ställa upp på lager-loppisen i lanthandeln, var jag både svettig och mör. En dusch på detta och sen skynda till bussen, för maken hade snott sin bil för fotbollsresa till Tidavad.
Satt i bussen och retade mig en aning: först på priset 38 kronor för en ynka mils resa och som nummer två det färdiginspelade bandet, där en röst ropade ut hållplatserna. Mycket märkliga betoningar på vissa namn, exempelvis Ransberg och Kateryd. Ingen lokal västgöte som spelat in dom "stoppen" kan jag säga. 
Nåväl till Tibro kom jag och där väntade mina Skövde-kompisar för vidare färd till Ånaplan och mat-tältet. Vi valde att testa tai-varianten och rikligt med flera olika rätter staplades på en papperstallrik, som man fick vårda väl så den inte tippade på grund av övervikt.
Många bekanta att heja på under kvällen och så drog huvudattraktionen igång, precis på klockslaget som utlovat.
Sen kunde flera tusen människor njuta av Jill Johnson med band i en dryg timma, innan vi traskade mot bilarna igen för hemfärd. Jag tämligen stel och mör i fötterna. Maken tog vägen förbi från fotbollen och hann se merparten av framträdandet, samt säga hej till delar av publiken, som innehöll många postisar och då forna kollegor.
Nu är jag allt trötter och det har hunnit bli nationaldag redan. Den ska firas med sovmorgon, till att börja med, sen får vi se om energinivån har hunnit återhämta sig, så det räcker till nån annan aktivitet.
 
Påväg till bussen, hittade jag fina blommor i en grannes trädgård, på just ett träd.
 
Då är hon igång.....
 
....och folkhavet "gungar med"......
 
...vilket fotograf Mako förevigar till sin hemsida.
 
Maken var inte sämre han, utan plåtade flitigt också, för här sjunger hon på sista versen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0