Energin som försvann.......

Ska väl inte skryta med att jag var full av energi imorse då det var dags att ta sig till skolan, men tillräcklig mängd fanns iallafall.
Idag var det diktamen-tajm igen, denna gång om Sveriges årstider och jag fick "tjata texten", tills alla hunnit med att skriva ner orden. Det blev ganska många gånger, men slutligen hade samtliga skrivit klart.
Fick sedan även rätta alla proven och resultaten var inte alls illa faktiskt. 
Efter detta var det hög tid att åka till Hjo, för ett besök hos mor. Har ju inte varit där på länge, då jag istället ägnat mig åt rekreation i ett soligare klimat en tid.
Först gjorde jag dock ett besök på Hem&Hobby samt grundade med korv i bröd, för att bygga upp energireserverna en aning. Blev sedan sittande hos henne i nästan två timmar, lyssnande på hur torftigt livet på äldreboendet var. Inget positivt till livs här inte, om man undantar att hon faktiskt uppskattade att dottersonen tagit sig tid i förra veckan och tittat in då han hade ärende till Hjo (han va' ju inte så länge men....). Energinivån dränerades sakta men säkert och framåt tretiden avslutade jag visiten. Ett snabbesök på second hand fick det bli på hemvägen och sedan hade jag lite ork att fixa isterband med blomkål till en något sen middag.
Våra gäster änderna, ratade idag allt bröd vi slängde ut och åt bara frön. Dock var kajor, skator och småfåglar snabbt på plats för att ta hand om den vita formfranskan. De brydde sig inte om att det var fibrerfattig kost.......
Skymningen sänker sig över Fagersanna och blåsten tilltar alltmer.
Nu ska jag avsluta en beställd tröja i stickfåtöljen, om jag inte somnar mitt i vill säga. 
 
En tidig morronbrasa i diset nere vid sjön. Eldar gör "dagens trädgårdsansvarige" i Strandstaden. 
 
Omgivningarna vid Hem&Hobby i Hjo.
 
Ja hugger man ner skogen överallt, så rör de på sig.....
 
På spaning från högt uppsatt position.
 
Brödet får vara, vi drar ner till sjön istället.
 
Dagens solnedgång....
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0