Husen i havet och ambulerande buffé.....

Jag kom väl upp relativt tidigt idag, men inte jämfört med min resekamrat för hon är morronpigg värre. Dock har hon både bok och favoritmusik att ägna sig åt medan jag sover färdigt. Nu lägger hon sig något före mig också, ska tilläggas.
Ute var det mulet och ingen överdriven värme, så vad skulle vi hitta på? Det blev bestämt att vi tar bilen och kör en tur lite söderöver, till Mar Menor-området. Sagt och gjort, en bit efter halv tio var vi påväg och runt halv elva befann vi oss på en liten ort söderut. Där kan man beskåda den "deprimerande" överexploateringen  La Manga. I havet på avstånd, ser det ut som om husen står direkt i vattnet. På andra sidan om det lilla innanhavet Mar Menor syns bebyggelsen, gjord på en flera mil lång och smal landtunga.
Jag har vid en tidigare vistelse åkt igenom hela detta område och det känns tragiskt. Totalförstörd natur enligt min mening. Vi gick en sväng på stranden där i Los Alcazares och då ringde telefonen.
Var vi intresserade att göra gemensam sak och besöka La Zenia shoppingboulevard? Jodå det var vi allt och styrde bilen tillbaka till Torrevieja, för att strax åka med annan bil samma väg tillbaka en bit och sen var det shopping igen, som gällde. Inte så mycket, men lite hittade vi allt.
Hungriga vart vi och vad skulle vi satsa på för kök? Det blev en argentinsk restaurang med ett lite ovanligare koncept: Buffé som kommer till bordet.  Bara att sätta sig, beställa dricka och så dukades bordet med sallad ris, pommes frites och förrättspirog. Sedan sprang grabbar i svarta förkläden runt med kniv och stora grillspett fulla av diverse kött, för att erbjuda oss som tilltugg. Det var ett farligt springande och en ljudnivå därtill, så vi blev helt "kollriga" i huve't.
Visst var det gott, men ändå rätt skönt att komma därifrån. Något sött till kaffet fixades och sen avslutade vi "samkvämet" med denna alltid välsmakande dryck på kompisens uteplats.
Ytterligare en dag att lägga till handlingarna........
 
Playan i Los Alcazares....
 
...och en fin staty med maritimt motiv på stranden.
 
Ser Ni husen som sticker upp ur havet därborta, som svampar ungefär...
 
Utsikt från restaurangvåningen på köpcentrat, det nyaste och största i området.
 
Sånt här åt vi och såna fyllda spett sprang dom runt med och erbjöd oss att smaka en bit från.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0