Invasion.....

"Uppe med tuppen", det uttrycket kan vi ändra till en mer tidsenlig variant, iallafall i Fagersanna i vår trädgård. Här gäller istället "uppe med änderna". Nu är de inte så många vid den tiden på dygnet, utan bara några stycken, så de kan väl få lite frukost då, som "bonus" för att de inte ligger och drar sig. "Early birds"... ni vet, är ju högre rankade i samhället än "nattfjärilar". Ja det finns mycket fördomar av många slag att hålla liv i, eller ännu hellre ta död på (om ni frågar mig).
Första anhalten för dagen var som brukligt numera, (sen några veckor tillbaka) skolan och svenskundervisningen. Här var det full aktivitet som vanligt, bland annat unison högläsning av morrondagens diktamenstest, med överdrivet ljudande av alla våra svenska vokalljud, långa och korta uttal, samt alla andra variationer (a,e,u, å, ö, y. osv.).
Detta till allmänt nöje och förtjusning över lärarens framträdande. Men har man roligt, så lär man sig mer. Det fastnar liksom bättre om man har något att sätta det i samband med för att "lura hjärnan till lagring".
Så är iallafall min egen erfarenhet av att lära språk. Kommer alltid att komma ihåg vad fruktkött heter på spanska, då min lärare bjöd på sin åsikt om detta i juice. Det heter "pulpa" och var bland det äckligaste han visste att få i munnen.
Nästa anhalt Hjo och en snabbvisit hos mor, innan två affärer fick varsitt kort besök: Netto och Hem&Hobby.
Därefter avrundade jag min bortavaro från hemmet med ett pass på gymet.
Väl hemma efter dusch och lite mat, en långsittning vid datorn med utsikt över den i rubriken omtalade invasionen... av änder. Såhär dags hade dock hela populationen hittat hit och förväntade sig utfodring. När det var som värst, var dom över fyrtio stycken som ville ha mat. Frön i vildfågelblandning, fick de hålla till godo med och nu framåt kvällningen har de flugit vidare......
Maken är ute och promenerar i skymningen, så det är väldigt tyst och lugnt i huset just nu...... 
 
Gårdagens färdiga tröja modell baby....
 
Mor ville inte ha morfars pall längre hos sig, så den fick flytta till mig i Fagersanna.
 
Invasionen hade med sig lite solsken också...
 
Flygmopeden var ute på en sväng och strax innan
passerade ett stort militärplan.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0