Marknad.....

Idag var det så dags för veckans höjdpunkt, La Mata-marknaden. Det var lite mulet och blåste en del, men det lugnar nog ner sig tänkte jag och åkte utan fleecejackan. Alldeles för många gånger tidigare har jag "fegat" och tagit på mig denna, så nu minsann skulle jag inte göra samma misstag och behöva släpa på den i värmen.
Vad händer då? Jo det blev visst inte varmare och slutade definitivt inte att blåsa, snarare tvärtom. Det var riktigt kyligt där i skuggan med bara en tunn tröja.
Kompisen hade sin jacka på sig, men frös iallafall. Därför var vi absolut tvungna att ta en fika och värma oss i "glasburen" med havsutsikt. När vi tinat upp igen, fortsatte shoppingrundan och rivandet i alla "offerta"-högarna.
Detta till goda råd från försäljaren: -att vi passade såååå bra, i vad vi än fick tag i.
Några billiga inköp i klädväg blev det, men inte lyssnade vi på råden vi fick som tur var. Då hade vi gått därifrån   med storblommiga städrockar i grått.
Lite grönt och lite sött blev det också, som vi tog till lunch på balkongen i någorlunda sol. Det kom nämligen en mindre regnskur mot slutet av vår marknadsvandring.
En avstickare till posten blev det också, för postande av några vykort och inköp av en påse att skicka nå't i till barnbarnen (när jag hittat något kul). 
En tur till andra delen av Torrevieja har vi nu också hunnit med och blev bjudna på farinsockerkaka och kaffe, innan vi fortsatte till Mercadona för att köpa creme fraiche. Vi hittade ingen så det fick bli grädde istället, till den planerade potatisgratängen, som nu doftar gott från ugnen.
Dock ska det meddelas att det vi trodde var grädde, visade sig helt enkelt vara just creme fraiche.
Så det blev ju bra ändå. Nu ska vi bara se om det smakar som vi har tänkt, gott luktar det iallafall.....
 
Frukt och grönt att njuta av i mängder.....
 
Ett något "vredgat" hav därtill.
 
 En box med lite glada kakor......
 
....men vi valde den här istället.
 
Lite fina blommor i en "vildrabatt" får avsluta dagens ljug.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0