Så har ho' då vart "redi'er" igen....

.....och skickat in sin aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen. Förra gången gick det ju bra och jag fick per omgående godkänt av en mycket snabb handläggare. Önskar och hoppas nu på samma resultat även denna gång.
För övrigt har jag varit i skolan och tjatat svenska med eleverna. Men man får ju även använda en hel del engelska för att komma framåt med förståelsen av våra, inte alltid helt lätta ord och uttryck, så jag trivs rätt bra faktiskt. Såhär långt iallafall och eleverna är både artiga, snälla, intresserade och uppmärksamma (för det mesta).
Sen är det väl här som på de allra flesta arbetsplatser numera, för mycket arbete och för lite personal.
Jag blir så fruktansvärt irriterad (och förbannad) när jag tänker på detta. Det går en "hel hoper" människor arbetslösa, med kompetens som ingen frågar efter. Vilka skulle behöva tas i bruk för allas vårt väl och ve på sikt.
Vad är det för mening med att en del ska jobba sig sjuka och den andra delen ska bli sjuka, för ingen frågar efter dom.
Har också varit på vårdcentralen och provat blodtrycket i "Do it yourself"-rummet och lagt en lapp till doktorn med resultatet, vilket nog lämnar en del övrigt att önska. Tycker inte riktigt om konceptet och det påverkar säkert mätningen till en del, men ska göra om samma procedur om två veckor. Efter det får vi se vad åtgärd det kan bli tal om.
Därefter tjänstgjorde jag som taxi till tåget i Skövde och vi passade på att äta en sen lunch tillsammans med min son, innan min kompis for vidare mot Göteborg och flyg söderöver. Inte för att ha semester, utan till en jobb-period igen.
Apropå gårdagens gissning att isen skulle ge sig under natten, så hade jag fel. Den är tydligen en aning mer seglivad än jag förutspådde och finns fortfarande kvar, men än mer sargad än igår, så inatt så.....?
Nu börjar dagen gå mot sitt slut och fåtöljen ropar efter mig........
 
"Early birds"........
 
På restaurangen hade de "Stilla" vatten........
 
I väntan på tåget......
 
...dundrade två godståg förbi samtidigt, men åt var sitt håll som tur var och på skilda spår.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0