Sen lunch i Skeasta'n.....

Efter väckarklocka och sedvanliga förberedelser, följde som vanligt att transportera sig till skolan. Jag började dagen med att "locka av" expeditionen en ansenlig mängd plastfickor, klisteretiketter och några pärmar. Detta för att användas till att få överskådlig ordning på alla elevers arbete, då de befinner sig på många olika nivåer i självstudierna.
Medan läraren lärde, fixade jag denna administration med en mapp för varje elev. Tror faktiskt att det kan fungera hyfsat bra och det blev genast mycket mera överskådligt, vad var och en gjort och inte gjort.
Sen följde den sedvanliga assistansen med sådant de behövde få förklarat och översatt. Det som inte ordlistor riktigt klarar.....
Vad är bloggar? var en sån fråga, vilken jag kunde illustrera med min egen sådan, som exempel. Ahaaa! blir då svaret och så kastar de sig energiskt över nästa ord och nästa och nästa och......
Som jag sagt förut, så skadar det inte om man har livlig fantasi och är lite "skruvad i huve't", för att tillsammans med en väl tilltagen portion kroppsspråk, illustrera betydelsen ibland.
Skulle idag även vara med på en gymnasielektion i samhällskunskap, men hade lite "håltimma" till mitt förfogande innan den startade. Passade då på att ta en mini-promenad i Hörnebospåret.
Efter skolans slut för dagen, förflyttade jag mig till Skeasta'n i Fagersanna dit jag var inbjuden att äta lunch med två kompisar. Det blev en trevlig pratstund och tack för maten!
Som synes hittade jag sedan hem och sitter nu som bäst och ser isen försvinna helt. Nu är det bara ett "sjok" närmast land kvar. Härligt! men..... då kommer nog "skränfinkarna" snart, å andra sidan.
Nåja, huvudsaken är iallafall att det blir ljusare för varje dag som går.....
 
En myrstack gick jag förbi i spåret, med en och annan sömnig myra kravlande utanpå.
 
Storskogen?....nej fortfarande bara Hörnebospåret.
 
..... här kan man faktiskt inte se skogen för alla trä'n, också det i Hörnebospåret.
 
Det här är vad som återstår av 2014 års is på Örlen....
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0