Fika med Stil och pirrande nålar......

Gårdagskvällens solnedgång var vacker och vindstilla, så också dagens morgon. Solen går ju upp långt före mig (oss alla skulle jag tro) såhär års och har kommit en bit på himlavalvet redan vid sjutiden.
Klarblå himmel och en spegelblank sjö, bjöds det på till detta.
Iväg till skolan som vanligt och full aktivitet där, ....det också som vanligt. Flera stycken både ville och skulle göra diverse tester och då behövde det kopieras några fler sådana. Varför ska alltid dessa "mastodontmaskiner som "gör allting på en gång" krångla? Ja frågan är faktiskt berättigad, eftersom det vid 50% av alla gånger jag gått för att utföra uppdrag på kopiatorn, slutar med akutservice. Antingen är det papper som fastnar på femtioelva olika ställen i maskinen, minnestapp av ordern, tillfälligt funktionsfel-starta om, eller så tar bara pappret slut.
En riktigt äkta tidstjuv med andra ord......
Efter skolan var det så dags att åka till: "Hej, var ska jag skriva mitt namn att jag har varit här-dag? på Arbetsförmedlingen", idag dock med introduktion av den nya handläggaren. Han verkade faktiskt bra och den förra handläggaren (som var på plats också) försäkrade att hon håller på och lär upp honom och bara det är ju positivt, då hon haft mitt fulla förtroende, den tid som varit.
Nästa anhalt Skövde och besök på butiken Stil, där en av mina förra kollegor numera huserar som innehavare, tillsammans med en av mina f.d. lagkamrater i handboll från det "glada tidiga sjuttiotalet" i Skövde HF.(Jag kommer iallafall ihåg henne sen den tiden).
Jag lämnade några "retro"-plagg för försök till försäljning, så får vi se. Dessutom blev det en trevlig pratstund och en kopp kaffe.
Då jag inte uppmärksammat att affären öppnade först 13.00, var jag lite tidig och passade då på att äta kåldolmar på Eriks kök till lunch. Smakade väldigt bra ute på deras balkong i solen. 
Ovanpå detta återstod en akupunktur-kur hos naturläkaren och det kändes allt när han "träffade rätt" med en del nålar. Lite ström på dessa och därefter en "nackknäck" med massage, var första behandlingen. Krävdes fler sa han, då det inte var bra att överbehandla utan ta det lugnt och fint. Ska dit igen nästa vecka och nu återstår att se hur det känns imorron......
Maken ska på fotboll och jag ska vinna miljonvinst på Lotto strax.........
 
Kvällssolen speglar sig i fönstren på husen, vid  Strandstadshamnen.....
 
...och en kanotist glider sakta över sjön i skymningen.
 
Dagen börjar bra.....
 
Fotograferade en häftig sten i ett skåp, i väntan på den motsträviga kopiatorn.
 
Förflyttat mig till Skövde....
 
Interiör från butiken STIL......
 
...och här min "gamla" jobbarkompis, som letar tjugotals-klänning åt en kund som ringde.
 
Änder gillar också second hand, här Röda korsets affär i Tibro, där de fick mjuk pepparkaka.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0