Jag vill byta hotell.....

.....för det är alldeles för mycket "selfcatering" på det här stället och på personalsidan är det kraftigt underbemannat. Det är bara Inga som sliter och då hon är till åren kommen, är inte effektiviteten och snabbheten vad den en gång var. Dessutom lider hon av diverse arbetsrelaterade förslitningsskador, som inte blir bättre av överbelastningen i antalet arbetsuppgifter, då inga vikarier finns att tillgå.
Nu bor det inte så många på hotellet, men antalet gäster är mer än nog för att det ska behövas daglig tillsyn, göras inköp, lagas mat och tvätta.
Ja precis så grinigt känns det för tillfället, efter gräsklippning, geting"sanering", middagsförberedelser och tvätt, samt nybäddning. Dessutom riktigt hånflinar alla dammtussar, smulor och fläckar från husets samtliga golv: "Kom och ta oss om du kan....".
Ja det var en Mors dags-rapport från en annars helt ok dag, vädermässigt. För övrigt stack maken iväg på fotboll imorse.......
Ja då var det väl bara att dra iväg och handla då......tur att vi har affären kvar här i byn. Men då de håller på att byta leverantör, var det lite tunt i hyllorna och mjölken var helt slut.
Sonen ringde och ville låna diklofenak, så han fick order om att bidra med två liter mjölk från centralorten, i gengäld. Sen blev han även erbjuden middag, så han lär nog inte "gå back". 
Dock är det lite av försökskaraktär på marinaden till fläskfilén, som ligger och puttrar i stekpannan, väl tilltaget med mörk soya så färgen är mera svart än brun.....
Återstår att se om det är ätbart, annars får vi nöja oss med pommes frites och grönsaker, vilket inte gör mig så mycket.
Överbliven pommes frites var helt ok andföda tydligen, men då herr And är lite mesig, hann en hord fiskmåsar snuva honom på merparten.
Kanske ska titta till bronsmatchen i hockey förresten, medan diskmaskinen och torktumlaren roar sig.......
 
Det var lite dimmigt vid skymningen igår och "Bryggan" glider sakta över sjön i kvällsljuset.....
 
Dimman ångade också bakom husen i Strandstaden och uppemot Spethult.
 
....medan "Bryggan" strax angör sin brygga.
 
Både stora och små höll mig sällskap till frukost.....
 
....där i det höga gräset......
 
...som nu är åtgärdat och jag ser dig allt, där bakom krukan. Vad har du i kikaren?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0