Positiv "måndagsröra"....

Åter dags för en inställelse i skolan, denna veckan är dock av det kortare slaget (tre dagar bara). Det fina vädret håller i sig och det är lagom varmt. Många energiska elever var "taggade" såhär på måndagsmorronen och ville göra kapiteltester och nationella prov i olika svårighetsgrader. Så det var bara att försöka "portionera ut dom" runt om i lokalerna, för att de skulle få så ostörd miljö som möjligt, till sina respektive prov.
Jag hade i helgen hittat ett jobb i Platsbanken, (när jag sökte för egen del) som verkade vara som klippt och skuret för en av eleverna, vilken jag tipsade. Ska bli spännande att höra hur det går......
Visst brukar väl dagarna gå fort i vanliga fall, men idag försvann bara tiden.
Då det är lite oklart vad jag ska göra under senare delen av juni (då min handledare tar sommarlov) och i början av juli, fram till mitt semestervikariat, var det lika bra att åka till Arbetsmarknadsenheten på en gång och diskutera med handläggaren där.
Vi kom överens om att jag ska prata med de lärare som kommer att vara i tjänst även sommartid, om min assistans kan vara till nytta. Detta trots att de har mera sammanhållen undervisning, inte så mycket självstudier.
Det visar sig......
En inköpsrunda på byn följde, då det sinat en del i förråden hemma och lokalaffären också har tillfällig ebb.
Hemma hade maken tilldelat sig en eldardag i tunnnan och ska senare i veckan åtgärda renligheten på golven inomhus, samt meja gräset i slänten.
Jag å andra sidan tog vägen om förrådsskjulet, för att kolla getingens förehavanden. Den jag "snodde" boet för igår, men inte fick fast samtidigt. Ja dom är flitiga, så otrevliga dom än må vara, men han hade hunnit bygga nästan ett halvt bo sen igår, för att ersätta det vandaliserade. Idag fick jag dock "två flugor i en smäll" så att säga, då även den flitiga getingen blev dränkt tillsammans med sitt nya byggnadsverk. (Grym är världen och "störst regerar".) Det lönade sig alltså inte att arbeta...... för den här getingen. 
Själv har jag två rågade tvättkorgar att förpassa till skåp och lådor, men först kaffepaus på altanen.
Förutom måsarnas skrän från sjön, hörs också mänskliga "hojtanden" från Stationsbadet.
Ikväll följer så kultserien "Ullared" och imorron, (förutom skolan) blir det en akupunktur-sittning igen. Peppar, peppar, det känns som om något har släppt (alternativt kommit på plats igen) sen igår. Men har fortfarande begränsad "räckvidd"/flexibilitet i armen, som kanske kan få lite mer hjälp på traven. 
 
Dom här två strandskatorna (mor och far?) på industriområdet vid AME......
 
...försökte övertyga dom här två om att de skulle komma.
 
Det var dock inte helt lätt .....
 
....och ganska bra camoflage har dom.
 
Gårdagens kvällsmat får avsluta kavalkaden, inte helt fel......
 
 
 
              
          
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0