Visst var det vinst...... och bröllopsmiddag

.....på Trisslotten, men inte löste det några ekonomiska problem inte, men vem hade väl egentligen trott det.
Nu blev jag sextio riksdaler rikare och troligaste scenariot för hur jag tänker använda dessa, kan väl de flesta räkna ut. Jodå, blir med största sannolikhet två nya lotter att skrapa och så blir den vinsten avklarad och lagd till handlingarna.
För att återknyta till fågelsällskapet igårkväll, så kan jag meddela att nu tar sig även småfåglarna friheter. De flyger helt sonika in i köket och letar smulor på mattan vid altandörren. Fick "mota ut" en och stängde sedan dörren men lämnade en liten springa öppen. Plötsligt blev det ett förfärligt liv därute, medan jag satt och ljög som bäst.
Bara att gå dit igen och öppna altandörren på vid gavel så han hittade ut, för springan var stor nog att ta sig in genom, men då paniken slog till försvann minnet och "lokalsinnet".
Skolan avklarad ännu en dag och bröllopsmiddagen precis äten. Jo för det är på det viset att ytterligare ett år lagts på hög, sen vi gifte oss. Vi kan räkna in trettiosex vid det här laget.
Inga stora dramatiska och påkostade firanden har vi väl någonsin ägnat oss åt, men en och annan resa (bl.a. Göteborg och  Madeira) samt mat på lokal (indisk restaurang i Stockholm ifjol) har det väl ändå blivit genom åren.
Idag var inte maken hemma när jag återvände från skolan, men kom ganska snart. Varpå jag frågade vart han hade varit och föreslog samtidigt att han kanske åkt för att köpa en blomma till sin fru. 
Nej något sådant ärende hade han inte varit ute i, men han kunde plocka lite syrener i trädgården om jag ville......
Ja på den nivån är "eventet", ingen större formell notis alltså. Det har faktiskt hänt att vi, (precis som en av mina bekanta berättade om sin bröllopsdag) glömt den och kommit på i efterhand: Visst ja!
Jag kan nog tänka mig att fira lite med ett besök på second hand, undrar om maken är pigg på att följa med......(hahaha)
Vi kan ju skrapa varsin av de två nya trisslotterna jag "bytte till mig" mot vinsten på den förra, .....framåt kvällningen.
Gjorde allt en del småfynd på min second hand-runda, hann dessutom svänga förbi bageriet och köpa lite nyttigheter till kaffet, såhär "Dagen till ära".
Fikat intog vi på altanen, med herr och fru And som gäster, samt pilfinkarna och i bakgrunden höll sig kajorna. Måsarna tog också en och annan lov över oss, ifall det kunde tänkas vankas något.
 
Bröllopsmiddag: Fläskrullader med tillbehör.
 
"Firar-fika" med citrontårte-bakelser.
 
Man får mycket för sextiotvå kronor på Candela i Tibro.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0