Det finns gott om svamp.......

....men VAR ÄR KANTARELLERNA? Har aldrig lyckats hitta något kantarell-ställe av rang, bara några ynka exemplar lite här och där. Räcker aldrig till mer än högst två mackor, då det med möda har blivit rensat.
Innan jag tog en tur i skogen (eller snarare på skogsvägen) med hunden som sällskap, tillbringade jag dock hela förmiddagen i skolan.
Idag var det mycket med klocka och tider på tapeten. Inte helt lätt att ta till sig vårt system med 13.00-24.00 under senare delen av varje dygn, kvartar i och över, samt minuter  före och efter. Ja jag säger det igen: de har det inte lätt, men några fattar förvånansvärt snabbt och de andra ger inte upp i första taget, utan tragglar på......
....och vi fortsätter imorron.
Maken har eldat lite, (i tunnan i slänten) så det luktar rök "överallt" och fyra av de hungriga fem (änderna) har varit här och gjort ett nytt försök. De fattade dock ganska snart att det inte blev något. Gå och ät plommon sa jag till dom och de drog sig ner till trädet, men fick inte sönder dom som låg på marken. Då gav de upp och vaggade i snabb takt över gräsmattan och genom häcken till nästa granne....
Om de fick nå't där förtäljer inte historien, men än har de inte kommit åter iallafall. Dock hann de lämna spår på altanen den lilla stund de var här, så maken har nu spolat densamma två gånger redan idag.
Dags att fixa till "gäststugan" kanske, då det kommer tre bed & breakfast-gäster från Norrland på fredag. De ska vara med på ett av bröllopen här i byn på lördag.
Vi får väl se, för jag har haft väldigt svårt att hålla mig vaken här vid tangentbordet och hade inte kompisen "ringt och stört", skulle jag nog ha "avsomnat" ordentligt. 
 
Är det det här man kallar målgång?
 
Fin färg där nere i gräset, men......
 
....definitivt fel sort.
 
Är dessa månne ätbara, gott om dom finns det iallafall.
 
Solen lyser på en gran i den för övrigt täta skogen.
 
Vårt äppelträd levererar.......
 
Bara att ta för sig och hugga tänderna i, men "be ware", dom är ganska sura....
 
 
 

Kommentarer
Postat av: LIENE

Haha, du får kolla upp ätbara svampar på nätet, gjorde jag idag :)
Jag och mamma hittar inte heller några kantareller. Jag tror att deras säsong är slut redan för någon sa att dem kommer i juli månad.

2014-09-03 @ 17:26:54
URL: http://lifefromwithin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0