Full fart på gubben.....

....iallafall halva da'n. När jag kom hem från skolan höll han på att tvätta vitmålade ytor på hus och uthus, med trädgårdsslang och borste. Undrar vem som egentligen blev blötast, han eller byggnaderna?
Skämt åsido, nu är de "vita" detaljerna vita igen, inte täckta av någon grön mossvariant och det ser ganska trevligt ut. 
Jag mixade pannkakssmet och började strax värma ärtsoppan (från "plastkorven"). När jag som bäst stod vid spisen och stekte, ropade han ut mig för att titta på en sak. Bakom stuprännan mitt på glashuset, visade sig (nu när det blivit vått) ett gigantiskt geingbo, stort som en handboll ungefär. Nu tömt på invånare, (som tur var) men hur har vi kunnat missa detta vid våra inspektionsrundor? Dock har getingarna inte varit speciellt otrevliga iår, så vi har inte haft anledning att jaga dom direkt och då har de ostört kunnat bygga sig detta "palats" alltså.
Nästa säsong får vi vara mer uppmärksamma och "stämma i bäcken".
Som avslutning på "arbetspasset" spolade maken även av altanen, då hade publiken precis anlänt. De stod fundersamma kvar på gräset och väntade.......
Vädret är fortsatt helt otroligt trevligt. När hösten beter sig på detta viset, är den helt klart min favorit-årstid. Nu ska jag passa på att njuta resten av torsdagen, då jag imorron åter är i tjänst och inte vet om det finns tid till vistelse utomhus, i vackert väder.
 
Mina "nyfödda" bläckfiskar, från igår.....
 
Maken in action.....
 
Litet paket till ett födelsedags"barn" imorron, mest på skoj bara.....
 
Vad blir det till middag?
 
Nyspolad altan! Hmmmm...det måste vi allt göra något åt......
 
Letar han möjligen efter sitt hem........
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0