Ledighet? och äppel-fokus ........

.....har maken "snöat in på". Igår lånade han en bok i ämnet på biblioteket och nu ska husets alla matberedningsmaskiner testas, med äpplen som råvara.
Så idag har han åstadkommit äppelmust, men är inte helt nöjd med arbetsytorna i köket.......
Ja vi har väl inte det största lantköket precis, men ganska ok är det väl ändå om man är organiserad och har lång vana av matlagning i just vårt utrymme. Den gamla devisen "övning ger färdighet" är väl applicerbar i sammanhanget. Dock är det ändå kul att han har fattat intresse för nå't annat än idrottshistoria, så länge det varar. (skördetiden för äpplen sjunger nu på sista versen)
Själv har jag ägnat mig åt att "komma ikapp" här hemma, då det var studiedag från skolan. En trevlig överraskning då jag åter kom till skolan igår, efter en intensiv vecka på boendet.
Ledighet är på så vis relativ, för oavlönat arbete finns det alltid att ta tag i och det behöver man inte vara orolig för att det någonsin sinar. Men avlönat arbete däremot, (vet ju jag som arbetssökande) är svårare att få på kroken i kontinuitet. Dock var det ett trevligt lönebesked som landade i postlådan idag. För första gången på många år kan jag säga att jag för augusti fick lön, i rimlig nivå. Det lönade sig att arbeta! (hahahaha-sarkasm)
Nu måste jag bara kolla lönebeskedet, att allting finns med i rätt mängd, vilket tar en stund för mycket tillägg är det....att hålla reda på.
Nu återstår bara att fixa klart och ställa tillrätta allt som fått vänta, innan jag ger mig på glashus-gardinernas justering. Vilka är återanvändning av dotterns vardagsrumsgardiner, från förra lägenheten. 
Sen ska jag dammsuga internet på en del fakta, arbeten att söka och eventuellt boka nå't kul framöver.
 
Råvara......
 
Matlagning för idag och helgen framöver....."mitt i musteriet".
 
Från äppelmust-tillverkning på köksbordet.....
 
.....till färdig vara.
 
Den roliga tvätten, färdigvikt för denna gång.
 
Gardiner att fixa......
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0