Del två av den låååånga fredagen.....

Maken och jag lastade in alla grillatiraljer i bilen och åkte upp till spåret. Från parkeringen är det bara några hundra meter kvar till grillplatsen, om man genar genom skogen (vilket vi gjorde).
När vi närmade oss upptäckte vi att det redan var folk i full gång med grillning. Det visade sig sen att det var bland annat de barn som "påskade" hos oss igår, med föräldrar, kompisar och fler föräldrar, samt två hundar.
Men inga problem vi kunde samsas bra. Dock använde de sig av engångsgrillar, så någon redan klar brasa att ta över fanns inte.
Maken lyckades slutligen få såpass fyr att det var hyfsat klart för korvgrillning, när resterande del av "klanen" dök upp. De hade tagit en promenad i solskenet och nu smakade korv utmärkt som lunch.
Sen skulle naturligtvis bröderna Bus klättra i träd och lillasyster var lite sugen på att hälsa på hundarna. Efter allt detta, med mätta magar och skräpet paketerat gick vi mot bilen igen. Medan mågen valde att springa några varv i spåret. Han hade ju bara cyklat nästan sex mil på förmiddagen, så lite motion tyckte han sig behöva.......
Hemma ringde telefonen och flera matgäster till påskbuffén anmälde sin ankomst. Bara att sätta fart på Inga, så det kunde serveras något ätbart vid sex-tiden som utlovat.
Kaffe vankades sedan i salongen till det allmänna fredagsnöjet, "Let's dance". Bonusdotter med sambo har återvänt till Hörnebo och stockholmarna har dragit sig tillbaka till gäststugan.
Bara maken och jag sitter fortfarande och "ugglar" vid varsin dator.........
Ska bara ta reda på vem som åkte ur "Let's dance" ikväll, då jag valde bort detta för en dokumentärfilm om Björn Afzelius, som var väl värd att se.
 
Utsikt från vår grillplats....
 
....dit storebror kom springande genvägen genom skogen........
 
.....medan lillebror tog ordinarie stig bärande på lite ved, upphittad utmed vägen dit.
 
Slutligen anlände resten, väl påpälsade vilket behövdes, trots sol var det en bitande vind.
 
Fullt ös på "matlagningen".......
 
....och här är en serveringsvariant klar att intagas.
 
På hemvägen fick vi se tre rådjur och två tranor samtidigt, ute på fältet vid Fagersannainfarten.
 
Buffén uppdukad, klar för avätning.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0