Avresedag......

Upp vid åtta till en solig morgon. Fram med frukost och koka ägg.
Dotter och svärson slet med packning och för att hitta alla grejer som skulle med hem. Vilket är ett gediget jobb då det finns många avläggningsytor för prylar, att sedan glömma.
Lillasyster hade "lånat" (med eller utan tillåtelse) pappas telefon och kom glatt gående med den ena barnvisan efter den andra ljudande ur mobilen. Den lade hon inte ifrån sig, utan lyssnade ivrigt på låtarna medan hon "övervakade" frukostdukningen.
Kort därefter gick hon ut på altanen och vidare in i glashuset som hade skjutdörren öppen på grund av resepackningen. Men plötsligt vågade hon inte komma tillbaka ut genom öppningen och då jag gick ut pekade hon lite halvilsket gråtande på en "långben" som satt på dörrkanten.  
Den tyckte hon uppenbarligen inte om och trodde den var farlig. När mormor jagade iväg den gick det åter bra att trava vidare.
Alla var sen strax klara för avfärd. Jag till loppis, maken till Hantverkscupen och familjen för hemfärden. Som skulle gå via ett torp, de siktat på internet och var nyfikna på.
Mamma/mormor tog tag i tjatrollen och höll förhör (på förekommen anledning sen tidigare vistelser). Har Ni med er: Datorer, kontokort, nycklar, laddare och telefoner?
Hmmm... telefoner sittande i laddare kvar i gäststugan att hämta var resultatet av "utcheckningen". 
....och nu får vi tro och hoppas att inget annat blev kvar. 
Sitter på loppisen och har precis pratat trasmattor med en tyska, gick väl sådär ska erkännas, men vi förstod varandra i alla viktiga detaljer, så kanske det blir affär när hon har funderat klart.
Förtjänsten var inte heller idag speciellt hög, snarare ett litet minus för min del medan grannbordet precis höll näsan över vattnet iallafall.
Hemma blev det lite soppa till middag och sen ligger räkor på upptining för det känner jag för och medan jag väntar på att de ska "frosta av" blir det Premier League- premiär Stoke - Liverpool (utan Gerrard numera) och det kan väl egentligen bara gå bättre för Liverpool än förra matchen dessa lag möttes. Då blev det "torsk" med 1-6, ingen särskilt trevlig avskedspresent till dåvarande kapten Gerrard. (Var dock han som gjorde det ynka målet.)  
Sen får vi se om jag orkar fara runt och ställa allt påplats i huset som jag vill ha det, annars tar vi det en annan dag, eller ger tydliga order till Inga, som sysselsättning resten av veckan.
 
Vi ses om tre veckor......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0