Alla dessa fredagar.....

......favoritdagen framför alla andra, nu är en av dom här igen. Arbetsdagen lunkar på och strax matlåda på gång.
"Inget är som väntans tider"......och snart plingar det från micron.
Vad lagade då Inga för gott åt mig igår. Ja hon experimenterade lite med strimlad kyckling och gjorde precis som Kajsa Varg förespråkade: "Man tager vad man haver". Det blev både pepparrot, vitt vin, soja, morötter och lök i en sås baserad på crème fraiche. Smakade lite igår kväll och det går nog att äta även till dagens lunch.
Sen återstår endast några få timmar av arbetsveckan innan "ledighetsklockan" ringer.
Maken ska på Fagersannas Möbelcup i inomhusfotboll, men då han återfått sin egen bil, behöver jag inte stressa hem med min, utan kan eventuellt shoppa lite. Nu känner jag mig inte så sugen på det kanske, utan snarare drar hemlängtan till en skön fåtölj i mig just idag.
Ute regnar det och blåser, inget som inbjuder till promenad direkt. Hade väl inte planerat in någon i alla fall men......definitivt aldrig vid stormstyrka på vinden. Räckte "och blev över" att gå tur och retur till postlådan på hörnet.
Det är helt klart trevligare när solen skiner.
Då var man hemma igen, ensam hemma hela kvällen. Nu till ett "dilemma", (hällde ju sista skvätten vin i såsen vid matlagningen igår kväll) ska jag öppna en ny flaska eller ska jag köra en "vit" fredag?
Faktum är -att oavsett hur jag gör, så blir det vitt (hahaha...)
Nu ska här målas lite "pyssel" och sen fixas iordning en julblomma, som nästa vecka ska ges bort av maken då han tänker göra visit hos en 90+bekant. Därefter fortsätter det "hemliga projektet", -vid teven till IDOL-finalen.
Ute viiiiiiner det runt knutarna och imorron väntar loppis........
 
Bilen därute i väntan på att få åka hem........
 
....och hemma hade det blåst runt och sönder en del, men än så står stolarna kvar och julkransen hänger fortfarande på sin plats på dörren.....så länge det varar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0