Mistlurs-måndag.....och mera köttbullar!

Ja det är allt segt att ta sig ur sängen och vidare till jobbet på måndagar. En aning svårt att somna söndag kväll är det också, vilket naturligtvis bidrar till att det tar emot att kliva ur sängen lååååångt innan man är utsövd.
Nåväl, till jobbet bar det och som tur är har det slutat blåsa med fortsatt milt väder, vilket besparar en från att skrapa bilfönster i alla fall. (Alltid något!)
Förmiddagen förflöt ändå hyfsat fort och Ingas "kålpuddingsås" med potatis och lingon försvann med lätthet ner i magen. Därefter var det en tur till mataffären för att bunkra upp inför nästa helgs "storhushåll".
Eftermiddagen började med "detektivarbete" en stund (dvs. leta abonnemang utifrån en adresslista), vilket ger ett och annat napp ibland. 
Klockan 15.00 var det sedan dags att hoppa högt i stolen, då det första måndagen i månaden provas sirener. Det tar alltid någon sekund innan tjugofemöringen trillar ner och man fattar vad det rör sig om, sen "blåses" det ju i intervaller så ett par hopp blev det allt.
Nu att ta tag i är de sista julbreven som ska till Europa. Dessa ska packas och skrivas lite hälsning i, samt vägas "så lätt som möjligt" för att skona plånboken.
Kanske sätter en deg också, vem vet vad som faller mig in framöver........
Med facit i hand blev det inte bakat, men väl en laddning köttbullar till frysen, i väntan på julafton. Som iår infaller på Annandagen i detta hus. 
Imorron väntar jobbet igen, men sen...... second hand och en visit hos våra nya kulturvänner, innan jag äntligen får se lite VM-handboll. Sveriges damer har redan spelat två matcher, men i fel kanal. Inte direkt juste att beröva folk möjligheten att följa landslaget. Tilläggas ska att vi har väldigt många kanaler, men inte kanal 9. (Grrrr.....)
Imorgon går dock matchen på kanal 5.
Tar nu en sväng till teven och "projektet" även denna kväll.....vad som är kvar av den.
 
Här ligger det många brasor....men tyckte det var borta då jag passerade nu ikväll.
 
Kvällsmat: Kalvsylta med rödbetor.....
 
Mera "konstig glass".......
 
....och som avslutning, tomtarna i mitt ena köksfönster.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0