Åren dom går......

Kom igår kväll på att det är exakt 40 år sedan Sprint-VM på skridskor gick i Göteborg och där på läktaren med "fådda" biljetter (som Kurt Olsson sa), stod maken och jag. Vi hade packat ostmackor och varm choklad att värma oss med och "skåla i", för även förlovningsringar fanns i ryggsäcken.
Fyrtio år senare, har vi varit upphov till två gemensamma barn och tre barnbarn. Sen finns ju också bonusbarn med barnbarn som ingår i "klanen". Ganska några att hålla ordning på och passa födelsedagar till, så det var väl tur att maken skaffade sig en "Ullabella" som håller i logistiken......
Som efterhandskonstruktion kan vi ju säga att trippen till Liverpool var en kombinerad "förlovnings- och födelsedagsresa. Eftersom sport-temat stämmer med ursprungsevenemanget så att säga.
Eller också.....är det ytterligare en anledning till att leta upp ett nytt spännande resmål lite senare i år, för gemensam upptäcktsfärd.
Vi har precis druckit kaffe på maten och jag har föredragit ovanstående tankegång. Vi kan väl säga att jag har "sått ett frö" och nu måste jag vattna det väl......... så det tar sig.
Hur har vi då firat idag
Delvis gemensam promenad (jag kortade av och gick hem tidigare för att fixa middagen, då inte mitt knä vill promenera alls, om det får bestämma helt självt. 
Vinflaskan som vi öppnade igår, tog slut idag. Det är nog rekord tror jag...... ingen slatt kvar alls.
Maken har ishockey att bekymra sig om och jag ljuger på "som om inget har hänt". 
Beträffande mor, så  har hon ingen feber längre, men är fortfarande svår att få kontakt med. Har ringt och kollat läget och syster har varit där idag också. Får ta en tur dit imorron efter skolan.
 
"Förspel" igår till lunch: Broccolli och skaldjursfondssoppa med grädde och räkor, därtill vitlöksbröd och vin.
 
Passerar stationen och fabriken på min mini-promenad, det ryktas om loppis-start under våren i den senare......
 
Inte kan man väl betrakta mig som smutsig, eller??
 
Festmiddag: Baconlindad kycklingfilé med citronpeppar och jordnötter, till ris med gélé, grönsaker och citrondoftande currysås. Därtill alltså vitt vin även idag......
 
Tilltugg till kaffet: Mövenpicks hallonstrut......
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0