Vintermåndag.....

.....med gott om snö på träden och fluffig vit snö överallt annars, sålångt man kan se. "Picture postcard-beautiful" som engelsmännen säger. Ganska halt på vägen om man inte tänker sig för, men sandat på en del ställen som hjälp med fästet.  
Sen har vi har alldeles för många vokaler i vårt alfabet och flera av dom låter likadant.  tyckte dom iallafall idag om svenskan. Inte lätt med ett nytt språk från grunden och visst är det ibland nästan omöjligt svårt att höra skillnaderna.
Försökte idag att ta en del "samma" ord, men med olika vokaler och förklara hur lätt det kan bli missförstånd, om man säger/skriver fel (exempelvis reta, ruta, ryta, rita).  
Inga genvägar finns i ämnet utan det gamla beprövade sättet gäller fortfarande: "Övning ger färdighet", så vi tragglar vidare på ett förhoppningsvis lättsamt sätt.
Kan i sammanhanget säga att jag är väldigt glad att jag inte behöver lära mig det arabiska alfabetet. 
Är heller ingen virtuos på datasystem, men lyckades i höstas ändå med skriftliga instruktioner ta mig in på pool-planeringssidan hos Tibro kommun. Där lägger man in på schemat då man kan jobba, sen får man se om man får jobba.....
Uppdaterade min sida där fram till vecka 2, men behöver ju nu fortsätta vidare, för att få med resten av våren också. Men det har varit lögn i h....e att komma in där. Fick idag manuell hjälp vid besök hos poolen att uppdatera till påsk.
Sen får vi se, för chefen skulle prata med IT-avdelningen först. Var det falerar visar sig: tekniken, jag eller min dator hemma.
Maken lagar middag, hans "paradgren": ugnsfläskpannkaka, så snart får jag mat. Sen kan jag slutföra "den liggande papperexercisen" och därefter fixa klart Ia-projektet i stickning. Sen blir det ett stort brev att skicka till henne och bröderna Bus, som har "mamma-vecka" nu.
Solen skiner lite då och då idag och det ser inbjudande ut, men med det glatta underlaget i åtanke är det säkrast att beundra prakten inifrån huset.
En gammal svensk film visas på TV, den går väl alltid att se medan man stickar........
Ikväll blir det "komikerna" i Ullared, som fortfarande är så dåligt att det blir bra.
 
Söndagskvällsmat.....
 
Teckningar av gamla Tibrohus, som pryder väggarna på Vårdcentralen/äldreboendet....
 
Stationshuset (finns fortfarande kvar)
 
Gamla biografen (IOGT-huset) rivet
 
Vinterväg.....
 
....stugidyll vid sjön
 
"Hemma på våran gata......" ser det ut såhär idag.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0