Övergiven......

Ja fullständigt och totalt övergiven av John Blund är jag för närvarande. Det hjälpte inte att planera vare sig "önskad" utbyggnad av huset, framtida ledighetsdagar eller nya stickprojekt. Han lyste med sin frånvaro flera timmar, inte förrän vid halvtre-tiden, släntrade han förbi och drog sedan vidare strax efter sex igen. Väldigt opålitlig date/assistent, absolut inget att hålla i handen när sömnbehovet pockar på. Lika bra att avsluta relationen och klara sig själv hädanefter. Sämre resultat kan det nästan inte bli.....
Nåväl, kom iväg till skolan iallafall och kände mig inte så farligt trött. Men gott om is hade Kung Bore fixat under natten, stenhård på bilrutorna och slipprig överallt på marken. Full beredskap på armar och ben samt hjärnverksamheten i högspänning för morgontransporten.
Idag roade vi oss några stycken med att ta repris på diktamen och sedan prata vokaler. Alla dessa extra-ljud som svenska språket bjuder på som "tilläggs-ingrediens"  för att komplicera inlärningen, eller?
Har även tagit mig hem, utan att drutta på ändan eller köra i diket. Men "gamla vägen" (den utmed sjön) var fortfarande isgata nu mitt på da'n, trots att solen har varit på besök.
En av kompisarna drog söderut igår, visserligen för att jobba, men hon har säkert en behaglig temperatur att hantera och ingen is att drulla omkull på. Sen finns det ju visserligen fler sätt att stå på öronen på, men isgator är nog värsta scenariot iallafall.
En annan kompis skickade ett glatt meddelande för en stund sen, att hon (förutom mormor) numera även är farmor. Grattis till detta och till att ha prickat in min alldeles egen "bäbis" födelsedag. Han har idag uppnått den aktningsvärda åldern av 32 år. Och jodå, han är 32 redan, för han kom mitt i natten.....
Middag är nästa punkt på agendan och då kanske "paltkoman" infinner sig om jag sätter mig i stickfåtöljen därefter.
Förresten så är den omtalade gardinen färdigsydd och uppsatt, samt det sista av julsakerna arkiverat.
 
Så ser den ut, härovanför datorn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0