Positivt eller negativt?

Ja det beror helt på hur man väljer att se på livet och dess turer. Allting är ju inte en enda fest "twentyfour-seven", men något positivt i tillvaron måste man väl ändå kunna hitta? Varför funderar jag nu på detta då? Jo jag har varit i Hjo och hälsat på mor och som vanligt var ingenting till belåtenhet. Visst förstår jag att det är besvärligt att bli gammal och rörelsehindrad, men det blir inte bättre av att bara berätta om sitt eget upplevda elände och aldrig intressera sig för något annat.
Idag var det till och med värre än vanligt och jag frågar mig hur detta ens kan vara möjligt, men så var det. Då kunde jag inte hålla tyst längre, utan pratade klartext: Att jag inte bara ville höra på gnäll och bitterhet vareviga gång, för alla har vi jobbiga saker att hantera och nå't positivt går det väl att hitta, som vi kan prata om.
Då blev det lite bättre.......det här besöket, men vi får väl se framöver.
Syster var sen inte hemma, så bara hälften av pappren är insamlade och därför behövs en ny tripp ganska snart.
Just nu undrar jag lite stilla, hur jag ska ladda för detta.........
Maken skulle ha bilen i eftermiddag för det var fotbollsturnering i Karlsborg, så jag är ensam hemma. Har börjat "patrullera" huset för att lokalisera objekt som vi kan avvara. Vi hade igår kväll en positiv diskussion, om att det är liiiiiite trångt (läs packat) och att det behöver "saneras" på prylar och flyttas om en del möbler. Detta gäller både hans och mina lager. Så konstruktivt har vi aldrig tidigare lyckats "analysera problemet" förut och nu ska vi så smått börja ta tag i utrymmessituationen.
Flera olika idéer bollar vi med och under tiden vi fortsätter med detta, ska vi båda reducera respektive innehav av onödiga saker.
Ja lätt kommer det inte att bli, men bara att börja i liten skala och öka succesivt.
Nu lite kaffe och fotboll, sen ska det göras mormorsbiffar. Sonen kommer imorron och har önskat denna meny för besöket. 
Det blev rensning av garderob istället, en hel sopsäck fick jag ihop. Biffar skjuter vi på till morrondagen......
 
Det regnade visst lite idag......
 
...tråkväder under hela hemfärden.
 
Till sen middag (18.30) serverade Inga fläskköttsgryta med ris. Inte makens absoluta favorit...... sa han.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0