Vad har jag haft för mig?

Jo en förflyttning till huvudstaden i förrgår, för att åka på  60-årspresenten från "barna". I fint och varmt väder utan vind äntrade vi båten, efter en bussfärd och lite promenerande. Jag var alldeles slut för förkylningen passade på att peaka precis detta båtdygn. Lagom till den goda buffén skulle ätas, packade mina smaklökar ihop och tackade för sig, samtidigt som näsan korkade igen också. 
Jodå det vaaar gott, sa alla andra som kände smaken och maken åt alldeles för mycket och hade svårigheter att röra sig resten av kvällen.
Efter att ha nyttjat näsdroppar och vilat nån timma, hann jag iallafall vara med att dricka lite drinkar och lyssna på dansbandsmusiken i baren. Vilken Ia applåderade såfort varje låt var slut.
Lyxfrukost var också beställd, som grädde på moset till lyxhytterna. Något hade väl smaklökarna återvänt under natten, men inte var det mycket. Blev att åter ta hytten i besiktning och från sängplats se skärgården passera revy, varvat med lite slummer. Sen kändes det som om livsandarna återvänt lite iallafall, så "lånade" Ia i kärran och promenerade runt på båten, i förhoppning om att hon skulle ta en tupplur. Så blev det dock inte, för vi hittade tax free-affären och strosade där en stund, tittande på flaskor.
Ia hjälpte mig att välja en box med champagne till sin pappa (för det tycker han om), så kunde vi äntligen uppvakta den nyblivna trettiofem-åringen.
När detta var avklarat, blev det dags att plocka fram nål och tråd-resekitet. Ias rosa panter behövde få sin arm fastsydd igen och vi får se hur länge denna "operation" håller.
Annars var det väldigt kul att springa i båtens långa hyttkorridorer, med brorsorna busande bredvid. För sedan vi sist träffade denna unga dam, har hon börjat använda full benkraft för förflyttning.  
Morfar stannar i storstadsvimlet några dagar och jag har återfört både bil och mig till hembasen. Hoppas verkligen att det HAR vänt med förkylningen nu, men har en ledig dag till på mig att vila.......
 
Har Ni packat klart snart....vi är färdiga...
 
Ok hur många våningar är det?
 
Buffé....när man själv får välja
 
ok duger och sölar ordentligt, då får jag snart byta klänning.
 
Vi passerade en skarv-koloni.....
 
.....och här ett av flera färjelägen.
 
Lyxfrukost.......på med servietten då.
 
Våfflorna gick er......
 
Så lämnar vi ett lugnt Ålands hav....
 
....och snart är vi åter vid Oxdjupet....
 
...med fina gamla hus.
 
Strax är vi framme och då får dom putsa fönstren haha!
 
Ska vi åka snart igen? Vad tycker du morfar?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0