Hur är det här hemma då?

...jo tack, hektiskt. Vi "landade" här hemma i Fagersanna då det nästan var ny dag igen, bara en halvtimma att vinka på. Sen tar det ju alltid lite tid att varva ner och komma isäng, samt bese det delvis nyrenoverade köket. Nu är det bara resten kvar. Vitvaror och tapeter är tänkt att uppdateras också, då alltsammans snart har arton år på nacken.
Vem vaknade sedan till väckarklockan, för att konstatera huvudvärk? Ja inte var det maken inte, för han nyttjar numera som pensionär sällan eller aldrig sådan tingest. Han sover tills han är färdig bara......
Dagen fick alltså startas med ett sms-meddelande till handledaren om saken och sedan blev det att åter krypa ner för att sova bort "den objudna gästen".
Framåt eftermiddagen sen var det läge att åka mot affären för att bunkra upp förnödenheter. Dels för att maken sällan inhandlar sånt tjafs som grönsaker och frukt (dock hade han köpt lite den här gången), men också för att dotter med familj skulle anlända sent samma kväll. De skulle närvara vid begravningen av mor, som var bestämd till torsdagen.
Lite late night-fika blev det då de dök upp och sen sängen igen.
Har man barnbarn på besök behöver man sen inte bekymra sig om att överhuvudtaget ställa väckarklocka. Dom fixar "väckningen" alldeles gratis och tar ingenting för besväret.
En någorlunda lugn förmiddag föregick begravningen och då det bara var vi allra närmast närvarande, var det snart överstökat. Vädret var soligt och fint så vi passade på att besöka mormor och morfars grav samtidigt, men mor ska ligga i minneslund, på samma kyrkogård.
Begravningskaffet intog vi hos Vill-Anns café, i eget rum på andra våningen och sen var det bara att återvända hem till svärson och vattenkoppsprickig dotterdotter, som på grund av smittorisk inte fick följa med.
Fullt upp har det sen varit med mat och genomgång av dödsbogrejer och först nu, (mitt på lördagen) for Stockholmarna åter till huvudstaden. Kan undra varför jag känner mig lite trött................
 
Blommorna på mors kista........
 
....och vår sista hälsning.
 
Efteråt besökte vi även mormor och morfars grav, en bit bort på kyrkogården.
 
En balja med vackra blommor mötte oss vid entrén hos Vill-Anns café, där vi drack begravningskaffet......
 
.....och här är alla gästerna......
 
...samlade till smörgåstårta, mackor och bakverk.
 
Välkomna hem allihopa, sa Ia och allra mest mamma då förstås.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0