Ta tag i saker-dag......

Jodå, som jag skrev igår blev det mycket riktigt. Satte mig i stickfåtöljen strax före fem och slog på teven. Det dröjde inte många minuter förrän jag slumrade till. Hann inte ens tänka tanken, att jag skulle börja sticka och vad som bjöds på dumburken? det vet jag ännu mindre.
Men framåt sextiden började jag kvickna till lite igen och vid åtta var jag pigg nog att titta på Ullared, där Morgan och Ola-Conny både diskuterade och satte häck. Två helt olika sorters häck ska kanske tilläggas.
Senare under kvällen blev det en del stickat iallafall, inte för att jag har nån "deadline" på pågående projekt precis, men jag är ju lite nyfiken på om min egen tröja blir som jag tänkt mig. Nyttjar inget mönster som vanligt, utan stickar "på inspiration och vision".
Behöver jag tala om att det tog en bit in på småtimmarna, innan jag sedan hittade till sängen? Nej, tänkte väl det och joråsåatt.....var det.
Sov dock gott och vaknade av egen kraft i "lagom tid", med något bättre knän, ingen huvudvärk (än) och spirande energi att ta mig an det som skrek värst i huset.
Vädra , bädda rent, ställa fram mer påskpynt, tvätta och städa (nja det där sista hörde jag lite dåligt, så det hann/kommer  jag inte hinna, idag. 
Ska nämligen på möte hos syster med assistent/tillförordnad god man, för att börja med bouppteckningen i eftermiddag. Har förberett en del, men mycket kvar att dokumentera.
Får heller inte glömma att skicka meddelande till Påsk-tuppen att han får jobba i helgen. Trodde han skulle kunna få vara ledig från värpandet iår, men då det kommer barnbarn blir det tjänstgöring från långfredagen......
I vår släkt har vi alltid värpande tuppar vid påsk nämligen och de "nedkommer" med allt möjligt: småprylar, godis, klistermärken och mycket annat som får plats i ett hyfsat stort påskägg. Måste skaffa ett ägg till lillasyster nu också bara.
Och helg-köttbullarna hinner jag nog fixa innan det bär iväg till Hjo........via second hand i Tibro givetvis.
 
Ja så kommer dom troligen att se ut även idag......när jag är klar med dom.
 
Mer påskliljor måste också inhandlas.....
 
....och ägg, massor av ägg.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0