Tillbakablicks-torsdag......

.....throw-back-Thursday (tbt) har jag sett att det heter, då man lägger upp/visar gamla bilder och förhoppningsvis minns roliga saker därtill.
Tänkte att jag kan bjuda på lite blandad kompott mot slutet från lite olika händelser, en del ganska nära i tid, medan andra har flera år på nacken.  
Börjar med lite tillbakablick på denna torsdag: Busväder med blåst och regn, var det första vi blev utsatta för innevarande morron, då det var bestämt att klassen skulle göra ett studiebesök på Inredia. 
Men vi hade tillgång till bilar att forsla eleverna till andra sidan Tibro med, så att de torrskodda kunde njuta av allt som finns att titta på i Inredia-huset.
Jag hade dessutom rustat mig med lite av morfars alster att ställa upp till en mini-utställning, som illustration till min (först) verbala guidning. Sen blev det en rundvandring i huset och flitigt provande av befintliga möbler i montrarna på andra våning. Dessutom provades de färgglada stolarna i fullmäktige-salen (Tibro-salen) på tredje våning.
Naturligtvis skulle det tas olika gruppfoton i den berömda trappan också. Medan de sedan på egen hand strosade runt och tittade närmare på möblerna, läste jag igenom lokaltidningen. Där kunde jag då faktiskt visa dom ett reportage från gårdagens "Snickardag", illustrerad med just en bild av åskådare i trappan
Transport tillbaka till skolan av eleverna och sen hem till en kompis för spontanfika (om hon var hemma). Jag hade tur för hon kom precis hem efter lite ärenden på byn, samtidigt som jag klev ur bilen.
Blev så sittande, tjatande nån timma innan jag nu skriver och berättar, medan kalopsen kokar sig klar att serveras till middag.
Resten av denna torsdag får väl sedan gå i tevens tecken, med bl.a. danska serien "Badhotellet" på fyran.
 
Här har en del av dom slagit sig ner fåtöljerna, i väntan på att alla skulle komma fram.....
 
....medan jag "dukade upp" mini-utställningen av svarvade föremål.
 
I kompisens trädgård stod en ensam frusen blomma i busvädret.
 
Morfars skål-"bibliotek" från utställningen "Morfar- ett liv i trä" på Inredia år 2013......
 
....samt ångmaskinen och kulsprutan i trä, från samma tillfälle.
 
Citronträdet på vår innergård från senaste Spanien-resan, sett från takterrassen......
 
....och sten/snäck-letning på stranden i La Mata, från samma resa.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0