Möten......

.....mellan människor är en fascinerande företeelse, antingen det sker via telefon, dator eller öga mot öga.
Dagligen både ser och upplever man nyanserna i den skrivna texten, såväl som i sättet att uttrycka (framförallt) sitt missnöje verbalt.
(I jobbet har vi inte särskilt många personliga besök, men det förekommer.) 
Har man en lugn och trevlig ton, går det att "diskutera det mesta" (dvs. sakligt framföra sitt missnöje eller det upplevda problemet). Då går det oftast också att komma fram till en lösning som alla parter kan acceptera.
Är man allmänt otrevlig vid presentation av sin sak, ger det motsatt effekt. Motivationen att hjälpa till dalar betänkligt och minsta möjliga vilja att tillsmötesgående personens önskemål (berättigade eller inte) uppstår.
"Go the extra mile" infinner sig aldrig om man "inte får något tillbaka". Nu menar inte jag att man ska ha en massa fördelar eller mutor, utan bara ett tillmötesgående sätt och försöka lite........
Men vissa kan bara inte den varianten och vilka det är lär man sig ganska snabbt, samt får bekräftat gång på gång om det är någon man har kontinuerlig kontakt med.
Nu ska jag avnjuta skinkstek till lunch och därefter tanka bilen. Sen bara några timmar kvar av arbetsdagen och vidare till nästa.....möte.
Ska för första gången träffa de "kulturvänner" jag (och maken) blivit ihopmatchade med i projektet "Kulturvän Tibro".
Ska bli spännande.
Vädret fick ett plötsligt ryck till det sämre, strax innan det var dags att sluta så väldigt skönt att jag hade tankandet gjort.
Jag hann precis in på ICA för några småsaker och bråttom som jag hade, sprang jag väl på en gammal jobbarkompis jag inte sett på tjugo år. Hann iallafall säga hej!
Mötet med de assyriska kulturvännerna avlöpte bra och redan på lördag ska de komma ut till loppisen, fika och lyssna på musiken, samt se vart vi bor.
Yngste grabben går i Ransbergs skola och spelar redan fotboll med Fagersanna IF. Så det fanns mycket att prata om, sen praktiserar mannen på Posten och känner flera av våra gamla arbetskamrater där redan.
Även andra gemensamma bekanta har vi, så det ska bli kul att lära känna dom vidare.......
Nu något att stoppa i magen, sen teve....
 
Har inga kort tagna idag, så kör lite "throwback Thursday" : Jag ungefär tre år gammal.....
 
Syster och jag på Lingonstigen i Skövde, runt 1963 skulle jag gissa....
 
Bröllop 1978 i maj.
 
Mor och dotter på promenad i Björkhult, Fagersanna 1981....
 
.....och glada upptåg med Mölndals (o-)kyrkliga syförening sent nittiotal.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0