Vinstregn......

.......över min bordsgranne, som denna helg är ute och reser lite. Därför fick jag representera henne i den månatliga vinstdragningen bland säljarna på Fagersannaloppisen.
Både presentkort på fika i cafét och en hel låda färdigkokta Örlenkräftor fick hon. Två vinster av de elva som lottades ut. Men då jag var bortrest vid förra dragningen kammade hon hem vinster bara till mig, så det verkar vara ett mönster.....
Sålde bra idag också, tyckte jag allt och så har vi dessutom hela söndagen kvar så mer kan det ju bli.
Maken var på avslutning med fotbollen istället. Del ett utspelade sig på Knistad, med lagtävling typ "Fångarna på fortet" och ledarlaget var visst bäst, så de fick en "fin" pokal. Det serverades även mat.
Del två startade i klubbstugan klockan fem och han tog cykel dit, med en ryggsäck på ryggen. Undrar när han dyker upp igen........
Själv blev jag bjuden på pommes frites, grönsaker och kycklingflé med bearnaise-sås som Inga hade "nästan" klart då jag kom hem.
Tog ett beslut om att tvättmaskinen behövde motion, så nu snurrar den som bäst och Liverpool spelar inte förrän imorron, så det blir bara "Så mycket bättre" och "Downton Abbey" ikväll....till ett glas vin.
Sen påminde loppis-bossen om att det vankas en extra sovtimma inatt, vilket inte gör ett dugg. Tvärtom, den ska jag ta väldigt väl hand om och vårda ömt.
Satte i ugnen in ett äpple med sirap och ströbröd på, för en stund sedan. Det ringde nu!
Ja för vad ska jag annars göra med vaniljsåsen som blev över från jobbets äppelkaka. Sådana rester måste återanvändas till "sista droppen"! Inte sant?
 
Ståtlig gran därbakom Loppishusets tak......
 
.....och vinnaren är......
 
Delikata hembakade kardemummaskorpor från loppisen, doppade i saft..."smälter som smör i mun"
 
Makens "fina" pris........
 
Korven ligger kvar.......
 
Tack för maten, Inga!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0