Kräftkalas?

Fick igår frågan om jag ville köpa kräftor. Tackade då nej, men sa att jag eventuellt skulle återkomma. Nu är inte jag så särskilt förtjust i kräftor, men då vi pratade om det maken och jag, så sa vi: Varför inte?
Sonen är också pågång hitut för att hämta det "överblivna" vardagsrumsbordet, så han får väl haka på "kräftskivan" om det blir nån...... 
Jodå, han hade kvar kräftor från Örlenfisket kokta efter ett gammalt recept från trakten. Per omgående fick vi leverans till dörren. Hemkört så att säga!
Efter en tur till loppisen för att håva in vinsten, samt plocka ner det extra exponerade godset, var det så dags för Bergs första någonsin kräftskiva i egen regi. Jag hade gjort en fullkornspaj med ost och skinka, samt lite sallad som tilltugg. Sen kom "gästen" och tre man stark "skiva" i glashuset är nu över. Sonen fick som efterrätt, den stora glädjen att hjälpa far med lite dataproblem och på den vägen är det.
Han avstod nubben, för så småningom kanske han kan transportera hem sitt nya bord med min bil, som jag får tankservice på i samma veva, bara jag skickar med Visa-kortet. 
Men det där med dataproblem kan ju ta sin tid........
Fick en påse Mölltorpsodlade tomater av loppis-kollegan och inhandlade (på den korta stund jag var där) ett glasfat, hemkokt lingonsylt och färska blåbär.
Nu blir det strax bara kaffe och teve, sen var ytterligare en helg avklarad, bara att jobba på nästa alltså och inte glömma ställa väckning.
Upplysningsvis: kräfterna smakade helt ok, men det tar ju tid att äta och fortfarande finns ett tiotal kvar att "pilla med" när någon har tid......
 
Inga gjorde framåt kvällen igår slag i saken och stekte några pannkakor. Här med nykokt klarbärskompott
och smält ostskiva på som "extra trimming".
 
Imorse bjöd hon på sen frukost i glashuset, med färskpressad apelsinjuice till.
 
En ny bläckfisk "föddes" på Fagersannaloppisen i helgen.......
 
Bergs snabbimproviserade kräftskiva för tre......
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0