Uppe före tuppen.....

......och iväg vid halv sju (lite sen i starten hade sagt jag redan skulle vara i Tibro vid den tiden). Hämtade kulturvän och sen f.d. kollega för vidare färd mot Ullared.  Man bör ju förevisa allt som är typiskt svenskt, menar jag och då vi bjudit på sill och Jansson redan, kommer inte Gekås i Ullared långt efter, eller?
Vi åkte ända till Uggletorp innan vi stannade, där hittade vi en fin rastplats vid vattnet och sen var det bara en dryg halvtimma kvar att åka.
Efter "knytkalasfrukost" (en hade kaffet, en annan äggmackor och den tredje hade mjuk kaka), mätta och redo för shopping hade vi en stund att göra innan ledig p-plats hittats. Första gången "ever" jag stod i parkeringshuset. Nu var det inte någon invasion av folk, utan helt enkelt säkert bara vanligt mycket folk vid tiotiden en måndag i början av månaden.
Innanför dörren, med en vagn på tre personer (den hade jag försett mig med) och ett antal korgar därtill bara, gjorde mig en aning skeptisk, men det visade sig räcka gott. En handlade nästan ingenting, men var nöjd ändå, en annan köpte en korg rågad + en badbalja och jag fyllde kundvagnen...... näää inte med råge, men ganska mycket var det i den.
Nu ska ni höra: 10.20 äntrade vi butiken, klockan tolv stämde vi träff vid D1, men redan 11.30 kände två av oss ganska klara och kontaktade den tredje för att gå henne till mötes. Ytterligare en halvtimma tillsammans i gångarna tillryggalades, sen tog vi lunch. Efter den bara en liten sväng till och inga köer i kassorna, gjorde att vi var vid bilen strax före två. 
Allvarligt....har ni hört talas om maken av effektivitet, vid en shoppingtrip till Ullared. 
Strax efter fyra satt vi vid Trädets rastplats och tog en eftermiddagsfika och ca halv sex var jag tillbaka hemma igen. 
Nu blir det tevehäng och sänggående ganska pronto, för trött är jag ändå.........
 
 Frukost i det fria, solen kom även den på besök.....
 
....."med språng" mot målet.
 
Finns tydligen mer att bygga i samhället, för de sprängde i berget utanför när vi åt.
 
Vår vagn är den med mest i, men vi var ju som sagt tre på den....
 
Jag tog en "stark bild" som föreslaget, med ikonerna i pappformat, för de fanns inte synliga någonstans live.
 
Sen visste Inga precis vad jag behövde vid "ljugardatorn".........tre pressade apelsiner. Snällt va!?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0